Halk Otobüslerinden ÖTV’siz Akaryakıt Talebi

Halk Otobüslerinden ÖTVsiz Akaryakıt
Halk Otobüslerinden ÖTVsiz Akaryakıt

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, salgının en çok etkilediği iş grupları arasında şoförlerin olduğunu belirterek ÖTV’siz akaryakıt talebinde bulundu.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, toplu taşımada kullanılan akaryakıtta ÖTV muafiyetinin, belediyeler de dahil devlete maliyetinin aylık yaklaşık 150 milyon lira olduğunu belirterek, “Daha kaliteli şehir içi ulaşım için bu fedakarlık yapılmalıdır” dedi.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının yarattığı ekonomik tahribatın en çok esnafı vurduğunu, alınan tedbirler ve yapılan düzenlemelerden kaynaklı olarak ulaşım sektörü içinde yer alan özel halk otobüsçülerinin de en çok etkilenenler arasında yer aldı. Toplu taşımada kullanılan akaryakıtta ÖTV alınmaması önerisi hayata geçirilmelidir çünkü toplu taşıma zorunlu ihtiyaçtır. Toplu taşımada kullanılan akaryakıtta ÖTV muafiyetinin, belediyeler de dahil devlete maliyeti aylık yaklaşık 150 milyon liradır. Daha kaliteli şehiriçi ulaşım için bu fedakarlık yapılmalıdır.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*