Hayat Normale Dönerse Konut Satışları Patlar

Hayat Normale Dönerse Konut Satışları
Hayat Normale Dönerse Konut Satışları

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını konut satışlarını olumsuz yönde etkiledi. 2020 yılının ilk üç ayında 341 bin konut satışı ile birlikte ivme yakalayan sektör, mart ayı sonrasında düşüşe geçmişti. Sektör temsilcileri, konut satışlarında normalleşme süreciyle birlikte gelecek dönemde talep patlaması bekliyor.

İnşaat sektörünün virüsten olumsuz etkilendiğini ifade eden İhlas Yapı Satış ve Pazarlama Müdürü Erhan Değerli;

“Kısıtlamaların ortadan kalkması ve hayatın normalleşmesi ile beraber konutta talep patlaması bekliyoruz. Özellikle ekonomi yönetimimizin son altı ayda uygulamış olduğu reel sektörlerin canlanması manasında, inşaat sektöründe konut alıcılarına yönelik banka vadelerini ve konut kredilerini düşürmüş olması satışlarımızı artıracaktır” dedi.
2020 yılının ilk üç ayında 341 bin konut satışı gerçekleştirildiğini belirten Değerli “İpotekli konut satışları ise yüzde 284’lük bir artışla 130 bin oldu. Bu artış hayatın normalleşmesi ile beraber konut satışlarında artış olacağına inanıyorum. Yeni tip koronavirüs salgınından dolayı üç ay kredi taksitlerini erteleme, 180 aya kadar vadelendirme konut alıcı tarafından çok güzel fırsat gibi görülüyor. 2017 yılında 1 milyon 400 bin rakamına ulaştığımız gibi 2020 yılında da aynı rakamlara ulaşabiliriz” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*