İzmir’de sokağa çıkacak 65 yaş üstüne maske

zmirde sokağa çıkacak yaş üstüne maske
zmirde sokağa çıkacak yaş üstüne maske

İzmirliler’in tıbbi maskeye erişimini kolaylaştırmak için maske üretimini ve dağıtımını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi 65 yaş üstü yurttaşları unutmadı. Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki Pazar 11.00 – 15.00 saatleri arasında İçişleri Bakanlığı’nın sokağa çıkma izni verdiği 65 yaş üstü yurttaşların maske ihtiyacını karşılayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi merkez ilçelerde koronavirüs önlemleri kapsamında 21 Mart’tan bu yana ilk kez evlerinden çıkacak 65 yaş üstü yurttaşlar için hem belirlenen 30 sabit noktada hem de gezici araçlarla maske dağıtacak. Dağıtımda 44 araç ve 97 personel görev alacak.

Hijyen koşullarını sağlamak için maskeler poşet içinde olacak ve her poşette iki adet maske bulunacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi gün içinde ilk aşamada 100 bin maske dağıtacak, ihtiyaç halinde ise bu sayıyı arttıracak.

Pazar günü maske dağıtımının yapılacağı yerler
Bornova’da Büyük Park girişi, Barboros Mahallesi Atatürk Parkı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Karşıyaka’da Çarşı girişi, Yalı Mahallesi Şehit İlyas Meşkül Parkı, Nergiz Mahallesi Nergiz Parkı, Bostanlı Cami önü, Bayraklı’da Sevgi Yolu girişi, Onur Mahallesi muhtarlık karşısı, Mansuroğlu Mahallesi 75. Yıl Parkı, Çiğli’de Çiğli İstasyon Kasaplar Meydanı, Aydınlık Evler Mahallesi Fakir Baykurt Parkı, Evka 2 Mahalesi Sabiha Gökçen Kreş ve Anaokulu Eğitim Merkezi Çocuk Parkı, Gaziemir’de Kahveler Meydanı, Buca’da Şirinyer Forbest Caddesi, Hasanağa Bahçesi önü, İnönü Mahallesi Gediz Sevgi Yolu –Gediz Taksi durağı önü, Ufuk Mahallesi Muharrem Okutucu Parkı, Karabağlar’da Üçyol Uğur Mumcu Parkı, Peker Mahallesi Muhtarlık önü, Kazım Karabekir Mahallesi Doğan Emültay Spor Tesisleri &Ccedil ;ocuk Me clisi Parkı, Balçova Ata Caddesi ve Sakarya Caddesi köşesi, Narlıdere’de Ahmet Piriştina Meydanı, Konak’ta Zafertepe Mahallesi Eşrefpaşa Caddesi Büyük İhsaniye Camii önü, Ferahlı Mahallesi Kaynak Parkı, Lozan Fuar kapısı önü, Karantina Meydanı girişi ve Güzelbahçe’de Gece Pazarı önü.

İzmirlilerin merkez ilçelerdeki metro istasyonları ve Karşıyaka vapur iskelelerindeki Maskematik’lerden de maskeye erişmesi mümkün.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*