Jandarma ve Sahil Güvenlik Personeline Ücretsiz Toplu Ulaşım Hakkı

TOPLU TAŞIMA
TOPLU TAŞIMA

Toplu ulaşımdan ücretsiz yararlananlara Jandarma ve Sahil Güvenlik personeli de dahil edildi. Cumhurbaşkanlığı Kararı 8 Mayıs’ta yürürlüğe girdi.

Türkiye genelinde toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanan kolluk güçlerine Jandarma ve Sahil Güvenlik personeli de dahil edildi. Konuya ilişkin 2500 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı, 8 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Emniyet Genel Müdürlüğü personeli, PTT Posta dagıtıcıları, basın kimlik kartı sahipleri, belediyelerde zabıta kadrosunda görev yapan çalışanlar, er ve erbaşlar, yüzde 40 ve üzeri engelli raporu sahipleri, ağır engellilerin bir refakatçileri, şehit yakınları, gaziler ve 65 yaş üzeri vatandaşlar da toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanıyor.

İzmir’de nasıl olacak?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmak isteyen Jandarma ve Sahil Güvenlik personelinin, fotoğraflı İzmirim kart sahibi olması gerekiyor. ESHOT Genel Müdürlüğü İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik EGE Bölge deniz Güvenlikpersonel kimlik bilgilerini, fotoğraflarını ve 10 TL’lik kart ücretini alacak. Ardından personele özel hazırlanacak İzmirim kartlar, sahiplerine teslim edilmek üzere görev yaptıkları komutanlıklara gönderilecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*