Kamu Bankalarından Büyük Müjde! Ev Alımı Kolaylaşıyor

Kamu Bankalarından Büyük Müjde
Kamu Bankalarından Büyük Müjde

Korana virüs salgını nedeni ile ekonomide yaşanan bozulmalar bankalara kredi borcu olan kişileri de olumsuz etkilemişti. Süreçte bankalar BDDK kararı ile kredi erteleme başvuruları almaya başlarken borç öteleme işlemlerinde alınan yüksek faizler nedeni ile pek çok kişi ihtiyaç duymasına rağmen başvuruda bulunmamıştı.

ÇOK ACİL YAPILANDIRMA MÜJDESİ VERİLMELİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan ” Bundan sonraki süreçte, normalleşme sürecinde iktisadi faaliyetin devamı, iç talebin normalleşmesi, sosyal ihtiyaç destek paketleri olacak. Biz burada olduğumuz sürece anahtar milletin elinde olacak. Finansman kredi destek paketleri, konutta Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en uygun maliyetli uzun vadeli, farklı paketler olacak” açıklaması büyük heyecan yarattı.

Devlet bankaları tarafından açıklanacak olan bu paketler kredi faiz indirimi bekleyenler kadar yapılandırma müjdesi bekleyenleri de sevindirdi. Ancak süreçte çok kritik bir eşik bulunuyor. Söz konusu kredi paketleri yeni bir kampanya olarak ilan edilirse ne yazık ki yapılandırma desteği bekleyen kişiler umdukları müjdeyi alamayacaklar. Süreçte sadece konut kredisi ve ihtiyaç kredisi faiz oranı düşerse bu durumda yapılandırma koşulları oluşuyor.

EN UYGUN KONUT KREDİSİ HANGİ BANKADA? 

Bankaların konut kredisi faiz oranları da düşüşe geçti. Kamu bankaları tarafından sıfır konutlara özel yüzde 0.79 konut kredisi verilirken hem sıfır hem de ikinci el konut kredisi paketinde en uygun kredi oranı yüzde 0.76 ile Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından uygulanıyor.

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*