Kira Yardımı Kimlere Yapılıyor? Kira Yardımına Başvuru Nasıl Yapılır?

Kira Yardımı Kimlere Yapılıyor
Kira Yardımı Kimlere Yapılıyor

COVID-19 salgını nedeniyle vatandaşın ekonomik olarak mağduriyet yaşamaması için, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçtiğimiz günlerde kentsel dönüşüm içerisine girmiş olan ve riskli bölge olarak belirlenen alanlarda kira yardımının 48 aya çıkarılmış olduğunu açıkladı. Bunun üzerine vatandaşlar tarafından kira yardımına ilgi artı.

Kira yardımı kimlere yapılır?

Dar gelirli ailelere kira yardımı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılır. Kira yardımı almak isteyen dar gelirli vatandaşlar Kaymakamlık ve Valilikler bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ‘ na T.C. kimlik fotokopisi , İkametgah belgesi, Gelir belgesi Muhtarlıktan alınacak olan fakirlik kağıdı ile birlikte başvurularını gerçekleştirebilirler.

Kira yardımı nasıl alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm içerisine girmiş olan ve riskli bölge olarak belirlenen alanlarda bulunanların kira yardımından faydalana bilmesi için, başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekiyor. e-Devlet sistemine giriş yapanlar, “Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması” bölümünden başvuru işlemi gerçekleştiriliyor. Buradan ‘uygulamaya git’ butonunu tıklayanlar, “Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz.” Uyarısı ile karşılaştıktan sonra işlemlerini istenilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirebiliyorlar.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*