”Kiracılara Virüs Sürecinde Zam Yapmayın” Çağrısı

Kiracılara Virüs Sürecinde Zam Yapmayın
Kiracılara Virüs Sürecinde Zam Yapmayın

Sivas Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği (SEMDER) Başkanı Kerim Çayır, ekonomiyi büyük ölçüde etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle mülk sahiplerine, “Virüs sürecinde zam yapmayın” çağrısında bulundu.

Kerim Çayır mülk sahiplerine “Zam yapmayın” çağrısında bulundu

Başkan Kerim Çayır, “Çin´in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından pandemi ilan edilen koronavirüs salgınına karşı tedbirler ülkemizde de hükümet tarafından üst seviyede alınmaya devam ediyor. Türkiye´de koronavirüs vakasının görülmesinin ardından çıkan genelgeler doğrultusunda alınan önlemler uygulanmaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeler doğrultusunda bazı sektörlerde faaliyet gösteren esnaflarımızın faaliyetlerine ara vermesinin zorunlu olması bu esnaflarımızın zor durumuna düşmesine neden oldu. Hükümetimiz bu noktada açıkladığı destek paketleri ile esnaflarımızın sorunlarına bir nebze de olsa derman oldu. Bizler bu süreci el birliğiyle atlatabiliriz” dedi.

Başkan Kerim Çayır, konuşmasını şu şekilde devam ettirdi: “SEMDER olarak bu dönemde ilimizdeki mülk sahiplerine çağrıda bulunuyoruz: Dükkan sahipleri koronavirüs salgını sürecinde kiralarında artışa gitmesinler, ev sahipleri iş yerini kapatan, yevmiye ile çalışan işten çıkarılan kiracılarına müsamahalı davranarak kesinlikle zam yapmasınlar. Durumu yerinde olan gayrimenkul sahiplerimiz kiraları birkaç ay ötelesinler gerekirse birkaç aylık kira bedellerini almasınlar. Son yılların en zor dönemlerinden geçiyoruz. Hepimiz aynı gemideyiz ve bu süreci de ancak birlik ve beraberlikle atlatabiliriz. Bu hususu kendilerine çıkar olarak gören örneğin maaşını tam alan hiçbir kaybı olmayan kiracılar ise lütfen art niyetli olmasınlar. Bu süreci hep beraber geçireceğiz, hep birlikte gerçek mağdurların yanında olacağız”dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*