Kırıkkale’de, İnsansız Kara Aracı Fabrikası İçin Arsa Tahsisi

Kırıkkalede İnsansız Kara Aracı Fabrikası
Kırıkkalede İnsansız Kara Aracı Fabrikası

Bomba Gövde Üretim ve Dolum Tesisi´nin ardından insansız kara aracının üretileceği fabrikanın da arsa tahsisi yapıldı. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, “Türkiye’nin savunma sanayisine yönelik en büyük projelerinden bir tanesinde, biz de şehrimizin esnafını, sanayicisini bu şirkete katarak yer alacağız” dedi.

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, insansız kara aracının üretileceği fabrikanın kurulumu için ‘Kırıkkale Savunma Sanayi’ adlı şirket kuruldu. Kurulacak fabrika için, Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yer tahsisi yapıldı.

İNSANSIZ KARA TAŞITI ÜRETECEĞİZ

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırıkkale ziyaretinde müjdesini verdiği insansız kara aracı fabrikası için şirket kurduklarını, fabrika için de yer tahsisinin yapıldığını belirtti. Başkan Varlı, “Şu an itibariyle arsa tahsisi yapılan yerde proje çalışmamız da devam ediyor. Makine ve silah parçası üretimi ile başlayıp, uzun vadede insansız kara taşıtı üretimini yapmayı planlıyoruz. Bu konuda hem Ar-Ge çalışmamızı, hem üretim planlama çalışmamız devam ediyor” dedi.

Kurulacak fabrikada yaklaşık 250 kişinin istihdam edileceğini belirten Başkan Varlı, şöyle konuştu: “Türkiye’nin savunma sanayisine yönelik en büyük projelerinden bir tanesinde, biz de şehrimizin esnafını, sanayicisini bu şirkete katarak yer alacağız. Bu konuda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu proje tamamen Ticaret ve Sanayi Odası’nın elini taşın altına koymasıyla ortaya çıkan bir projedir. Ana hedeflerinin Kırıkkale’yi savunma sanayi üssü yapmak olduğunu, bu konuda desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*