KPSS Sınav Tarihi Değişecek mi? Sınav günleri ulaşım ücretsiz mi olacak?

KPSS Sınav Tarihi
KPSS Sınav Tarihi

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, KPSS tarihinde bir değişiklik olup olmayacağı ile ilgili soruya “Hayır. Bir değişiklik olmayacak. KPSS mevcut ilan ettiğimiz takvimdeki tarihlerde uygulanacak. Lütfen bu takvimi esas alalım” dedi.

SINAVDA MASKE TAKMAK ZORUNLU MU OLACAK?

Sınav süresinde maske takılıp takılmayacağı ve diğer adımlar için Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun karar ve tavsiyeleri;

-Adaylara görevlilerimiz tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacaktır.

-İsteyen adaylar kendi maskeleriyle de sınava girebilecekler.

-Sınavda takmaları gerekirse kendilerini daha rahat hissettikleri maskeleri kullanabilirler.

-Dezenfektanını yanlarında getirebilecekler.

-Salonlar ise sınav süresince havalandırılacaktır.

-Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için, adaylar ve sınav görevlileri dışında kimse okul bahçelerine alınmayacaktır.

SINAV GÜNLERİ ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK MI?

İllerde rektörlerimizin başkanlığında, ilçelerde ise kaymakamlarımızın başkanlığında koordinasyon kurulları oluşturuldu. Bu kurullarda belediyeler, valilikler, kaymakamlıklar, milli eğitim müdürlükleri, jandarma komutanlıkları ile ÖSYM sınav koordinatörümüzün koordinasyonunda o il ve ilçede sınavın sorunsuz bir şekilde uygulanması, adayların rahat bir şekilde sınav binalarına ulaşması için gerekli tüm tedbirler alınacaktır. Toplu ulaşım araçlarının daha sık düzenlenmesi sağlanacaktır.

Belediyeler geçtiğimiz yıllarda adayların sınav binalarına ulaşımlarını ücretsiz olarak sağlamıştır. Bu yıl da desteklerini göstereceklerdir. Engelli adaylarımız ayrıca bu konuda belediyelerden yardım ve destek isteyebileceklerdir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*