Limonda İhracat Kısıtlamasında Geri Adım Atıldı

limon
limon

Koronavirüs salgını sonrası fiyat artışlarını engellemek için ihracat kısıtlaması getirilen limon bir türlü ucuzlamadı. Adana ve Mersin’de kilosu 3-4 liraya kadar düşen limon, büyükşehirlerdeki pazarlarda 10 liradan satılıyor. Bazı marketlerde ise limon fiyatının 15 liraya kadar çıktığı görülüyor. İç piyasadaki yetersiz talep nedeni ile ellerindeki limonların yüzde 20’sinin çürüdüğünü belirten Mersinli üreticiler, bakanlıktan ihracatın yeniden serbest bırakılmasını istiyor.

Vatandaşların yoğun talebi nedeniyle fiyatında büyük artış yaşanan ürünlerden biri de limon oldu. Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışını engellemek için ihracatı ön izne bağlamıştı.

Bakanlığın bu adımına rağmen İstanbul, Ankara ve diğer büyükşehirlerde limon fiyatlarında ucuzlama olmadı. Pazarlarda 9-10 liradan satılan limon, bazı marketlerde 15 liradan satıldığı görüldü. Mersin ve Adana halinde ikinci el limon 2 liradan, birinci kalite ise 4 liradan satılıyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 10 bin ton limona ihracat izni verdi.

7 nisanda getirilen Limon ihracatı yasağı bir çok limon üreticisini mağdur etti. Çürüyen yada yollara dökülen limonlar ziyan oldu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Limon İhracatının tekrar yapılmasının önünü açtı. 10 Bin ton limon ihracatı yapılması için izin verdi.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*