Meles, Arap ve Manda Derelerinde Temizlik Çalışmaları Başladı

zmir Dereleri
zmir Dereleri

İZSU Genel Müdürlüğü üç derenin İzmir Körfezi’yle birleştiği noktada koku ve kirlilik oluşumuna neden olan çamuru özel yöntemlerle temizliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Meles, Manda ve Arap derelerinde başlattığı temizlik çalışmalarına devam ediyor. Yaza hazırlık kapsamında her yıl yapılan temizlik faaliyetiyle derelerin denize çıkış ağızlarında birikerek hem istenmeyen kokulara hem de dere içlerindeki suyun denize çıkışına engel olan malzemeler alınıyor.

Koku oluşması önleniyor
İZSU ekipleri üç deredeki çalışmalarını 24 saat kesintisiz sürdürüyor. Öncelikle dere tabanında biriken organik ve inorganik malzemeler özel donanımlı iş makineleriyle temizleniyor. Dere tabanından çıkan çamurlar koku yapmasını önlemek amacıyla oluşturulan susuzlaştırma havuzlarına alınıyor. Burada sönmemiş kireçle reaksiyona sokularak susuzlaştırılıyor. Son olarak sudan arındırılmış malzeme hızlı bir şekilde taşınıyor. Özellikle Meles Deresi’nin ağzında biriken dip malzemenin hava sıcaklığının artması nedeniyle koku oluşturmasını önlemeye yönelik çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanması hedefleniyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*