Tapu İşlemi Yapacaklar Dikkat! Randevusuz İşlem Yapılmayacak

Web Tapu’ya Talep Yağdı
Web Tapu’ya Talep Yağdı

04.05.2020 Pazartesi gününden itibaren tapu müdürlüklerinde randevusuz yapılan başvurular kabul edilmeyecek.
Tapu işlemi yapacaklar dikkat

İşlem başvuruları sadece webtapu üzerinden, randevu.tkgm.gov.tr adresinden veya Alo 181 çağrı merkezi üzerinden randevu alınarak yapılabilecek.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “COVİD-19 salgının ülkemizde yayılımının önlenmesi ve salgının etkilerinin azaltılması amacıyla TKGM tarafından alınan bu karar ile, vatandaşlar müdürlüklere yalnızca randevu saatinde alınacaklar. Belge inceleme başvurularında da randevu şartı aranacak. Ayrıca bir süredir sadece satış ve ipotek işlemleri yapılabilirken artık tüm işlem başvuruları yapılabilecek” dedi.

Tapu işlemlerine yönelik akit alımlarının da müdürlük dışında taleplerinin karşılanmayacağını belirten Özelmacıklı “Ayrıca akit alımlarında sadece işlem tarafları alınacak ve randevular verilerken yoğunluk olmayacak şekilde planlama yapılacak. Eğer işleme esas evraklarda eksikler olursa SMS yolu ile bilgi verilecek. 65 yaş ve üstü ile 18-20 yaş arasındaki başvurular için ise ancak seyahat belgesi olursa karşılanabilecek” dedi.

Emlak İşletmeleri Artık Web Tapu Sisteminde

Yetki belgesi alan emlak işletmelerinin Webtapu entegrasyonun da başladığını ifade en Altın Emlak Genel Müdürü “Artık vatandaşlar yetki belgesi olan emlak işletmesine webtapu sistemi üzerinden belirli bir süre için başvuru ya da takyidat yetkisi verebilecekler. Emlak işletmeleri ise Webtapu sistemine “Kurumsal” menü altındaki “Emlakçı” bölümünden yapabilecekler. Bu bölüme girişte Tacir ve Esnaf ayrımının soracak ve örneğin Tacir ise MERSİS doğrulaması sonrasında işlem takibi başlatılabilecek. Emlak işletmeleri, vatandaş tarafından yetkilendirildiğim taşınmazlar menüsü üzerinden gerek tapu işlem başvurularını gerekse taşınmaz kayıt örneği alımlarını sağlayabilecekler” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*