TOKİ Düzeltme Yaptı! 250 Konut İçin Kura Çekilecek

TOKİ Düzeltme Yaptı
TOKİ Düzeltme Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘100 bin sosyal konut’ projesi kapsamında Gümüşhane’de önce 200 tane yapılacağı duyurulan fakat kuraya 100 konutla çıkan TOKİ, bugün yaptığı değişiklikle kent merkezinde inşa edeceği konutların sayısını 250 olarak düzeltti.

Bağlarbaşı Mahallesi, Hacı Kasım ve Değirmenönü sokak arasındaki Bayrak Tepe denilen mevkide yapılacak konutların TOKİ’nin sitesinde 100 olarak duyurulmasının ardından kamuoyunda büyük tepki oluşmuş, son olarak Belediye Başkanı Ercan Çimen yaptığı açıklamayla 250 konut yapılacağıyla ilgili TOKİ yetkilileriyle konuştuklarını açıklamıştı.

Başkan Çimen’in açıklamasının ardından TOKİ’nin talep.toki.gov.tr sitesindeki listenin 111.sırasında yer alan Gümüşhane merkezdeki konut sayısı 100’den 250’ye çıkarıldı. Konutların 175’i 2+1, 75’i 3+1 konut olarak inşa edilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak olan konutlar için il merkezinden 2 bin 338 kişi müracaat etmiş, 2+1 ve 3+1 dairelere başvurusu kabul edilen ve edilmeyenler TOKİ’nin sitesinde duyurulmuştu.

Daha önce 5 Mayıs’ta yapılacağı duyurulan kura töreleri küresel bir salgın haline gelen Koronavirüse karşı alınan ve alınacak tedbirler kapsamında vatandaşların sağlığını korumak için iptal edilerek internet üzerinden canlı yayınla gerçekleştirilecek. Buna göre Gümüşhane’de konutların kurası 17 Haziran Çarşamba günü saat 15.00’da çekilecek.

Aynı proje kapsamında Arzular Kabaköy beldesine tahsis edilen 2+1 adet 35, 3+1 adet 15 adet olmak üzere toplam 50 konut için başvuru sayısı az olduğundan hak sahibi belirleme kurası çekilmeyecek.

Sonuç olarak TOKİ Gümüşhane’de kent merkezinde 250, Arzular Kabaköy Beldesinde 50 olmak üzere toplam 300 konut için kuraya çıkacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*