TOKİ Elazığ Abdullahpaşa 2. Etap Konut İhalesi Yapıldı

TOKİ Elazığ Abdullahpaşa
TOKİ Elazığ Abdullahpaşa

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Elazığ Abdullahpaşa Mahallesinde 2. Etap konut ihalesini de gerçekleştirdi. Elazığ’ın Abdullahpaşa Mahallesinde yapılacak deprem konutları için 2. Etap ihale yapıldı. 8 firmanın katılığı ihaleyi Ziver İnşaat kazandı.

2. ETAP KONUT İHALESİ YAPILDI

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Elazığ Abdullahpaşa Mahallesinde 2. Etap konut ihalesini de gerçekleştirdi. 8 firmanın katıldığı ihaleyi Elazığ firmalarından Ziver İnşaat kazandı. 2. Etap ihale kapsamında Abdullahpaşa Mahallesinde 977 adet konut ile 100 Dükkan inşaatları ile Alt yapı ve Çevre düzenleme işi yapılacak. 86.151,00m2 alanda inşa edilecek konutlar 46 bloktan oluşacak. İnşaatın yapım işi 240 gün sürecek.

Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen Abdullahpaşa Mahallesinde binlerce konut hasar görmüştü. Cumhurbaşkanlığı kararıyla mahallenin bir bölgesi riskli alan ilan edildi. Kararnamenin riskli alandaki hasarlı binalar yıkıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Abdullahpaşa Mahallesindeki depremzedeler için yeni konutlar yapma kararı aldı. TOKİ tarafından yapılacak konutlar için 1. Etap konut ihalesi Nisan ayında yapılmıştı. Bu ihale kapsamında 141 adet konut inşaatı, altyapı ve çevre düzenlemesi yapılacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*