TOKİ Kentsel Dönüşüm Projesinde Bir Kişiye Birden Fazla Ev Verilir Mi?

TOKİ Kentsel Dönüşüm Projesinde
TOKİ Kentsel Dönüşüm Projesinde

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın üstlendiği sorumluluklardan başında kentsel dönüşüm çalışmaları geliyor. Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinde yer alan alanlarda kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştiren TOKİ burada yaşayan ve hak sahibi olan vatandaşlara ise konut sağlıyor.

TOKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

TOKİ tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri her alanda uygulanmıyor. Arazi değeri yüksek ancak yapılaşma olarak sağlıksız ve kötü olan alanlara yapılan TOKİ kentsel dönüşüm projeleri geniş kapsamlı sağlıyor. Kurum tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinde konut ve gerekli sosyal donatı yapılarının (okul, kreş, spor salonu, dini tesis, sağlık tesisi, ticaret vb.) inşa ediliyor. TOKİ kentsel dönüşüm projlerinde hak sahipliği belediye ve TOKİ Başkanlığı’nın ortak çalışması tarafından belirleniyor.

HAK SAHİPLERİNE KAÇ KONUT VERİLİYOR?

Proje bazında kurulan komisyonca takdir edilen arsa ve bina değerinin TOKİ tarafından belirlenecek konut fiyatından yüksek çıkması durumunda, bu hak sahiplerine tespit edilen değere denk gelecek sayıda konut verilebilmesi için gerekli düzenleme İdarece yapılmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*