TOKİ Kurasız Konut Satış Başvuruları Nasıl Yapılır?

TOKİ Kurasız Konut Satış Başvuruları
TOKİ Kurasız Konut Satış Başvuruları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kendisine ait kurumsal internet sitesi üzerinden zaman zaman açık satış ile konut satışı yapacağını duyuruyor. Kurasız ve çekilişsiz yapılan bu satışlara başvuruda bulunmak, ev almak isteyen vatandaşların yapması gerekenler haberimizde.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan konutlar öncelikle kurumun resmi web sayfasından duyuruluyor. Kurum web sayfasında yer alan satışlar adlı bölümde duyurulan konutlar için TOKİ bir satış duyurusu yayımlıyor. Bu duyuruda satışa çıkarılan konutların detayları, satış fiyatlarına ilişkin bilgiler yer alıyor.

Vatandaşlar kendi şehirleri için ilanlar yayımlandığında bu duyurulara ulaşacaklar. Bu duyurular ile 1+1, 2+1 ve 3+1 konut satışlarına ilişkin şartlar açıklanıyor. Alt gelir grubu ile orta gelir grubu için satışa çıkarılan konutlar için gerekli koşulları sağlayan vatandaşlar başvurularını banka şubeleri üzerinden yapacaklar.

Başvurular Halkbank aracılığıyla Konut satışı için yayımlanan satış duyurusunda başvuruların hangi bankadan yapılacağı bildiriliyor. Halkbank şubeleri üzerinden yapılan başvurularda vatandaşlar peşinat tutarlarını öderler ardından ise vadeli ödeme planı hazırlanır ve teslim işlemleri gerçekleştirilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*