TOKİ Mayıs Ayı Konut Projeleri Yayınlandı

toki
toki

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ Türkiye geneli satış listesi Mayıs ayına girilmesi ile beraber güncellendi. TOKİ Mayıs ayı ilanlarına bakıldığı zaman farlı illerdeki projeler oldukça dikkat çekiyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından satışa sunulan konut projeleri kurumun internet sitesi üzerinden ilan edilmekte olup burada yer alan ilanlarda hangi banka şubesine başvurunuzu hemen yapabilirsiniz.

Mayıs ayında yapılan güncelleme ile kurumun internet sitesi üzerinden çekilişsiz kurasız olarak satışa sunulan konutlar açıklandı.

 

TOKİ ÖDEMELERİ NASIL?

TOKİ tarafından ilan edilecek tarihler arasında, kura ile belirlenen konuta ilişkin peşinat bedelini yatırarak sözleşme imzalayacaklardır.

Söz konusu kişilere bu satış kampanyasından bir defaya mahsus olmak üzere konut satışı yapılacaktır.

Konutlar, %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları konut teslimlerini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır.

TOKİ SÖZLEŞMESİ NE ZAMAN İMZALANIR?

1. Başvurulan projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olanların kimlik ibrazı, kayıtlı olmayanlar için Nüfus Müdürlüklerinden alınacak son 1 (bir) yıldır projenin yer aldığı ilde ikamet ettiğini gösterir belge. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuranlar 3 (üç ) yıl ikamet ettiğini kanıtlayacak belgeyi) ibraz edecektir

2. Hane halkı gelirinin en fazla net 5.500 olduğunu (İstanbul için 6.000 TL) kanıtlayan gelir belgeleri,

Başvuru sahibi evli ise kendisi ve eşinden çalışan varsa kendisinin ve eşinin ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belgeler (tabi olarak çalıştıkları sosyal güvenlik kurumlarından çalıştığına dair alınan belgeler ile maaş bordroları, maaş belgeleri, vb.)

Başvuru sahibi veya eşinden herhangi biri çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumundan çalışmadığına dair belgeleri,

Başvuru sahibi emekli ise, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan maaş dökümü veya emekli maaşının yatırıldığı banka hesap ekstresi.

Gerekli görüldüğünde ek belge istenebilecektir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*