TOKİ Orhangazi Konutlarında Belirsizlik Sürüyor

toki
toki

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Orhangazi’de yapımına geçen yıl başlanan ve büyük oranda tamamlanan TOKİ 4.Etap Konut Projesinde inşaatta sona gelindi.

TOKİ Başkanlığı tarafından Orhangazi’de hayata geçirilecek olan 292 Adet Konut, 2 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşinde 32 bloktan oluşan konutlarda kaba inşaatlarda geri sayıma geçildi. Hamzalı Yolu yeni mezarlık karşısındaki alanda inşa edilen konutlarda bir çok blokta dış cephe boya çalışması tamamlanırken, binaların iç dekorasyonunda da çalışmalar devam ediyor. Projenin yaz sonuna kadar tamamlanması beklenirken, yüklenici firma çevre düzenleme çalışmasını da yapacak.

BAŞVURU BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR

2018 yılında ilk başvuruları alınan ve 292 konut için yaklaşık 750 başvurunun yapıldığı TOKİ 4.Etap konutlarında o dönemde ekonomik kriz nedeniyle inşaat maliyetlerinin artması ile yapılan başvurular iptal edilmiş, başvuru yapıp ödeme yapan vatandaşların paraları ise iade edilmişti. Krizin ardından projenin hayata geçirilmesi ile birlikte TOKİ 4.Etap konutları için yeni bir başvuru dönemi başlatılacağı duyurulmuştu. TOKİ’den yapılan açıklamada projenin yüzde 60’ının tamamlanmasından sonra başvuruların başlatılacağı duyurulmuştu.

PROJENİN YÜZDE 55’İ TAMAMLANDI

TOKİ konutlarında ise yüzde 55’lik bölümün tamamlandığı, başvuruların ise önümüzdeki aylarda başlaması beklendiği belirlendi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*