Uçak, Tren ve Otobüs Seyahatlerinde Kod Uygulaması Başladı

Hes kodu
Hes kodu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında uçak, tren, otobüs gibi toplu ulaşım araçlarıyla seyahat etmek isteyenler için Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulamasının başladığını duyurdu.

HES kodu nedir ve nasıl alınır?

Sağlık Bakanı Koca, seyahatlerin artık HES kodu ile yapılabileceğini belirterek, “Hayat Eve Sığar’ mobil uygulamasına gelecek bir özellikle yolcuların iç hat uçuşlarına kabulü HES kodu kontrolü ile sağlanacak. İç hatlarda uçuşa 24 saat kala uçuştaki tüm yolcuların risk durumları HES kodu üzerinden sorgulanacak” dedi. Bakan Koca, “Bireyler risk taşımadığını, hasta veya temaslı olmadığını bu Hayat Eve Sığar uygulaması aracılığıyla gösterebilecek. Uygulamaya önce şehirler arası ulaşımda geçiyoruz. Mobil uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz.” dedi.

HES KODU NEDİR?

HES kodu, “Hayat Eve Sığar” mobil uygulamasına gelecek bir özellik ile üretilecek bir kod. Bu koda istinaden öncelikli bir tarama yapılacak ve yolcunun kabul edilip edilmediğine karar verilecek. Bu kod kullanılarak uçak ve tren seyahati yapılabilecek.

Bakan Fahrettin Koca; kişiye özel üretilecek HES kodunun bilet üzerine eklenmesi 18 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla zorunlu hale getirildi. HES kodu sorgulaması için HES kodu ile birlikte yolcu kimlik numarası (TCKN, Pasaport vb.), iletişim bilgisi (telefon ve e-mail alanlarının her ikisi de) ve doğum tarihi zorunlu alanlar olarak doğru ve eksiksiz olarak girilecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*