Volkswagen’in Türkiye Yatırımında Önemli Gelişme!

Volkswagen
Volkswagen

Volkswagen Türkiye’de kuracağı fabrika, Türkiye’nin Suriye’ye düzenlediği operasyonlar nedeniyle yatırımı ertelemişti. Fabrika yatırımı için Türkiye dışında bir yer düşünmediği öğrenilen Volkswagen, Manisa merkezli yeni bir şirket bile kurmuştu.

Alman üreticinin Türkiye’ye kuracağı fabrika ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Savaş Akcan, Volkswagen’in üretim tesisini kurabilmesi için tam 4.000 dönümlük alan tahsisinin gerçekleştiğini öne sürdü. Dikkat çeken açıklama, Volkswagen’in Türkiye yatırımını yeniden gündeme getirdi.

Akcan’ın iddiasına göre Volkswagen için tahsis edilen arazi Manisa’nın Muradiye ilçesinde yer alıyor ve bu arazinin yaklaşık 1.000 dönümlük bir bölümünü Muradiye Fidanlığı oluşturuyor. Yıllık 5 milyon fidan kapasitesi bulunan arazinin önce hazineye devredildiği ardından da Volkswagen’e tahsis edildiği söyleniyor.

Alman otomotiv devi Volkswagen’in Manisa’ya yapacağı yatırımın 1.5 milyar euro civarında olacağı ve fabrika kapasitesinin yıllık 300 bin adet olacağı belirtilmişti. Marka bu üretim tesisinde ağırlıklı olarak sedan modeli Passat ve grubun çatısı altında bulunan Skoda’nın Superb modelini üretmeyi planlıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*