Elon Musk Yeni Tesla Fabrikası İçin Arsa Bakıyor

TESLA
TESLA

ABD’li elektrikli otomobil markası Tesla’nın patronu Elon Musk, iddialara göre geçtiğimiz hafta özel jetiyle İngiltere’ye uçmuş. The Times gazetesinde yer alan habere göre milyarder iş adamı Luton havalimanına iniş yaparak Bristol şehri yakınlarında yeni araba ve batarya fabrikası için arsa bakmış.

İngiltere’nin en büyük yapılarından biri olacak

Musk’ın incelediği iddia edilen Bristol yakınlarındaki arsa, önceden BAE Systems tarafından kullanılıyormuş. Property Week sitesi ise bu arsanın Tesla tarafından satın alınması ve fabrikanın inşa edilmesi durumunda İngiltere’deki en büyük yapılardan biri haline geleceğini yazdı.

Bu arada Tesla halihazırda Almanya’nın Berlin şehrine yakın bir bölgesinde fabrika inşaatına devam ediyor. Fakat malum Koronavirüs salgını nedeniyle inşaat bir süreliğine askıya alındı.

Musk’ın havalimanından helikoptere atlayarak yeni Giga factory fabrikasının kurulumu için 500 bin metrekarelik bir arsayı kuş bakışı incelediği tahmin ediliyor. Söylentilere göre kendisi Luton’a indikten 19 saat sonra doğrudan geri dönmüş.

The Times’in haberinde Uluslararası Ticaret Bakanlığı yetkililerinin Tesla’nın otomobil ve batarya bileşeni üretmek için kullanabileceği uygun bir arsa aramaya devam ettiği bilgisi de yer aldı. Fabrikanın kurulacağı arsanın temel ulaşım yollarına yakın olması ve en az 500 bin metrekare olması gerekiyor. Haliyle böyle bir boş alanı bulmak pek de kolay olmuyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*