Emlak Vergisi Son Ödeme Bu Gün. Emlak Ve Çevre Temzilik Vergisinde 3 Taksit İmkanı

Emlak Vergisi
Emlak Vergisi

Türkiye’de evi, arsası, tarlası, dükkanı ve işyeri olan herkesi ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri için son ödeme tarihi bugün doluyor. Emlak vergisi 2020 1.taksit son ödeme tarihi bugün doluyor. Korana virüs salgını nedeni ile vatandaşlar tarafından yapılan çağrılara rağmen emlak vergisi son ödeme tarihi uzatılmadı ya da herhangi bir erteleme kararı çıkmadı.

Emlak vergisi borcu ödenmezse aylık yüzde 2 oranında ceza uygulanmakta olup ilgili taşınmazın tapuda satışı ya da devri gibi tüm işlemlerde emlak vergisi borcu yoktur yazısı talep edilmektedir. Yani vergi borcu ödenmeden hiçbir işlem yapamazsınız.

EMLAK VERGİSİ İNTERNETTEN NASIL ÖDENİR?

Emlak vergisi internetten ödenebilmektedir. Taşınmazın kayıtlı olduğu belediyenin internet tabanlı ödeme hizmeti sunması halinde buradan yoksa GİB GOV TR üzerinden kredi kartı ile emlak vergisi ödeme işlemi yapabilirsiniz. Konu hakkında detaylı bilgiyi ekli haberimizde bulabilirsiniz.

İŞ BANKASI KREDİ KARTI TAKSİT KAMPANYASI 

İş Bankası tarafından yapılan duyuruda “Maximum Kart’ınızla 31 Mayıs’a kadar Belediye vezneleri ve Belediyelere ait internet siteleri üzerinden yapacağınız 100 TL üzeri Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemelerinde faizsiz 3 taksitte geri ödeme ayrıcalığından yararlanın” ifadelerine yer verilerek kampanya duyuruldu. Belediyelere ait internet siteleri üzerinden yapılan ödemelerden sonra Maximum mobil uygulaması, iş çep uygulaması ve İş Bankası internet sitesi üzerinden vade farksız 3 eşit taksitlendirme yapılabilecek.

EMLAK VERGİSİ YAPI KREDİ BANKASI

Yapı Kredi Bankası da emlak vergisi kredi kartı taksit kampanyası başlattı. Yapılan açıklamada ödeme yaptıktan sonra “EMLAK” yazıp bir boşluk bırakarak işleme özel cep telefonuna gelen şifreyi ekleyerek 4454 numarasına SMS gönderilmesi yeterli olacaktır ifadelerine yer verildi. Emlak vergisi ödemeleri 3 eşit taksit halinde yapılacak Ödeme yapan kişiler daha sonra taksitlendirme işlemi gerçekleştirebilecek.

TEB BONUS KREDİ KARTI

Bonus kredi kartı olan kişilerde emlak vergisi ödemelerini 3 taksit halinde yapabilecekler. Kampanyadan yararlanmak isteyen kişilerin cep telefonlarının mesaj bölümüne girerek büyük harflerle EMLAK yazdıktan sonra oluşturdukları bu kesa mesajı 4616 numarasına kısa mesaj ile göndermeleri yeterli olacak.

Emlak vergisi her sene 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Emlak vergisi 1. taksit ödeme tarihleri 1 Mart 2020 tarihi itibari ile başlıyor ve 31 Mayıs 2020 tarihi ile sona eriyor. Bu sene Mayıs ayının son işlem gününün hafta sonu tatiline denk gelmesi nedeni ile son ödeme tarihi 1 Haziran 2020 Pazartesi günü yani bugün sona erecek. İsteyen kişiler tek seferde tüm borcunu öderken isteyen kişiler ise diğeri Kasım ayında olmak üzere iki eşit taksit halinde ödeme yapacaklar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*