İnşaat Sektörü Temsilcileri, Pandemiden Güçlenerek Çıkma Hedefinde

NŞAAT SEKTÖRÜ
NŞAAT SEKTÖRÜ

Yerli ve milli üretime kendi sektöründe katkı sağlayan, özellikle fabrika inşaatlarıyla da fark yaratan TRYCON İnşaat’ın Kurucu Ortağı / İnşaat Mühendisi Baha Güney, diğer sektörler gibi inşaat sektörünün de pandemiden etkilendiğini ancak sektörün bu süreçten büyüyerek çıkacağına inandığını belirtti. Güney, salgın sonrasında birçok şeyin farklılaşacağını, alışkanlıkların ve yönelimlerin değişeceğini, firmaların da bu durumu göz önüne alarak çalışmalarına devam etmesi gerektiğini söyledi.

Salgın sonrası değişim yaşanacak

Koronavirüs süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Güney, “Bu süreçten etkilenen sektörlere baktığımızda, inşaat sektörünün -%1,5 daralma ile başı çektiğini görmekteyiz. Ancak bu pandemiden sektör olarak büyüyerek çıkmak mümkün. Bunun için önce devletimize, ardından aklı, zekâsı ve çalışkanlığı ile milletimize inanmamız, güvenmemiz gerekmektedir” diye konuştu.

Salgın sonrasında artık bazı şeylerin eskisi gibi olmayacağını ve birçok şeyin farklılaşacağını belirten Güney, alışkanlıkların ve yönelimlerin değişeceğini, firmaların da bu durumu göz önüne alarak çalışmalarına devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye, başrol oyuncularından biri olacak

Bu değişime ayak uydurmak için konut alanında hizmet veren firmaların akıllı ev, akıllı bina teknolojilerine yöneleceğini ifade eden Güney, “Firmaların çok katlı binalar yerine yatay mimariye, belli lokasyonlarda yerleşim yerine dağınık lokasyonlara dağılmaya ağırlık vermeleri gerekecek. Endüstriyel ve sanayiye dönük inşaat işlerinde de 2020’nin 4. çeyreğinden sonra büyümenin başlayacağını öngörmekteyiz. Bu öngörümüzü de dünya üzerinde kurulan yeni düzende Türkiye’nin başrol oyuncularından biri olacağı düşüncemize dayandırmaktayız. Tarımda, hayvancılıkta açıklanacak yeni reform paketleriyle, yerli ve milli üretime verilecek desteklerle, sanayi daha verimli ve güçlü hale gelecektir. Bu da yatırım ve büyüme demektir. Sanayinin büyümesi inşaat sektörünün büyümesi, inşaat sektörünün büyümesi de bu sektörden geçimini sağlayan 200 farklı sektörün büyümesi demektir” diye konuştu.

Topluma ve çevreye duyarlı projeler

Bilgi birikimleri ve tecrübeleriyle yenilikçi projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Güney, “Firmamızın başarısının altında verimli iş gücüne sahip olması, ileri teknolojiye odaklanması, yeniliğe ve gelişime her zaman açık olması, kararlı ve zoru başarma hedefinde olması yatmaktadır. Kaliteden ödün vermeden güvenilir hizmet veriyoruz. Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek sürekli kendimizi yeniliyoruz ve farklı bakış açıları ile müşterilerimiz için en iyi hizmeti sunuyoruz” dedi.

Müşteri beklentilerini yüksek kalite anlayışı ile karşılama amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Güney, projelerinde topluma ve çevreye duyarlı teknolojileri kullandıklarına dikkat çekti.

Sağlam adımlarla ilerliyoruz

TRYCON İnşaat olarak değişime her zaman açık olduklarını belirten Güney, sürekli kendilerini geliştirdiklerini ve gelecek senaryolarına göre yol aldıklarını söyledi. Güney, “Ülkemize değer katmayı amaçlayan firmamız, bundan sonraki süreçte de sektörde sağlam ve istikrarlı adımlarla büyümeye devam edecek. Değişimin yaşanacağı yeni dünya düzeninde, müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda projelere imza atmaya devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi pandemi sürecinden sonra da farklı projelerimizle adımızdan söz ettirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*