Kanal İstanbul Projesinde yeni Gelişme. İhale Süreci Başladı

Kanal İstanbul Projesinde yeni Gelişme
Kanal İstanbul Projesinde yeni Gelişme

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehrin altyapı ve üstyapı kentsel donatı ihtiyaçlarını karşılayan İSTON’un Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (CSC) tarafından gold (altın) sertifika ile ödüllendirildiği törene katıldı.

Törende konuşan Ekrem İmamoğlu, “Gurur verici bir belgenin törenindeyiz. Yeni nesil bir anlayış, yeni nesil bir belediyecilik diye tanımladığımız bu belgenin İBB ve İSTON iştirakimizle buluşmasını, 2019’dan itibaren ortaya koyduğumuz felsefenin gurur verici bir temsili olarak görüyoruz” dedi.

Kanal İstanbul Boşboğazlık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Kanal İstanbul’da ihale sürecini hızlandırmak için düğmeye bastığı ve ihalenin bu yılın ikinci yarısında yapılacağı yönündeki haberlere de değinen İmamoğlu, “Deprem, siyaset üstü bir meseledir. Kimsenin siyasi malzemesi olamaz. Bu iş ne tek başına İBB’nin işidir ne de bir hükümetin işidir. Bu şekilde konuyu öncelemezsek, işte çıkar birileri boşboğazlık yapar, böyle bir gün de bile Kanal İstanbul’u konuşacak kadar gündem tutmaya çalışır”dedi.

Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’un böyle önemli sorunlarının olduğu bir ortamda bile, insanların daha canını tehdit eden süreci çözemediği, daha bu psikolojiyi atlatamadığı bir dönemde bile Kanal İstanbul’u konuşacak kadar boşboğazlık eden, anlamsız yöneticilik figürlerinin malzemesinin bir parçası biz olmayacağız. Biz, kurumlarımızla varız. İBB, her anlamda Türkiye’nin önemli bir motor gücüdür, lokomotifidir. Bu anlamda yerinde dönüşüm ve güçlendirmenin yok sayılamayacağının altını çizerek şöyle devam etti:

– Elbette ki pandemi süreci bitecektir. İnsan aklı bu işin çözümünü bulacaktır. Ama deprem, ne zaman geleceğini bilmediğimiz, kapıda duran bir tehdittir.

-Yanı sıra Türkiye’nin ekonomisi için büyük bir travmadır. Pandemi sürecinden daha büyük bir travma yaratır, Allah korusun. Elbette ki süreci bakanlığımız yönetsin.

-İBB ve İstanbul Valiliği lokomotif olsun. Bu süreci zaman yayıp, bu işi toplumsal bir mesele haline getirip, olgunlaştırmaz isek, bu işi sadece siyasi kazanda kaynatırız

Betona, Türkiye’nin ve dünyanın ihtiyacı olduğunu belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

-Ama makul ve doğru tanımlanmalı. O bakımdan suçlu, betonun kendisi değildir. Bir suç vardır ortada. Hatta üzülerek beyan edeyim ki, -bu beyan bana ait değildir- dönem dönem yöneticilerin de ifade ettiği gibi içinde ihanet eden yönetim tarzları da vardır.

-Biz hem ihaneti engellersek hem de aklı ve bilimi bu süreçlerin içine en önemli paydaş olarak eklersek, betonun aslında ne kadar masum olduğunu görürüz. Bu dediğim prensipler sürecin içine dahil olmayıp ihanetler olduğu taktirde, işin önüne betonu koyarsak haksızlık etmiş oluruz.

-Bu işin suçlularını; yöneticileri, teknik insanları, sürecin karar vericileri, uygulayıcıları diye sıralarız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*