Normalleşme Döneminin İlk Uçak Seferi Yapıldı

uçak seferleri
uçak seferleri

Türkiye’de koronavirüsle mücadelede salgının kontrol altına alınması ve vaka sayılarının azalması ile birlikte kontrollü normal hayata geçiş başladı. Bu kapsamda 1 Haziran’da normalleşme döneminin ilk uçak seferi yapıldı. Sefer yüzde 65 doluluk oranıyla yapılırken, uçağa binerken yolcuların ateşleri ölçüldü. Bu gelişmelerin ardından yurt dışı uçak seferlerinin hangi tarihte başlayacağı araştırılmaya başlandı.

DIŞ HAT UÇAK SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Türk Hava Yolları (THY), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uçuş durdurma kararının dış hatta 10 Haziran’a kadar uzatıldığını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da katılımıyla ilk iç hat uçak seferi, İstanbul-Ankara arasında gerçekleştirildi.

Sefer yüzde 65 doluluk oranıyla yapılırken, uçağa binerken yolcuların ateşleri ölçüldü. Yolculara uçakta maske, antiseptik mendil gibi ürünlerin yer aldığı “hijyen seti” dağıtıldı. Sosyal mesafe kuralının uygulandığı seyahat sırasında hostesler koridorda dolaştılar, yolcuları çeşitli konularda bilgilendirdiler. Su ise tek kullanımlık üstü kapalı bardaklarda ikram edildi.

Uçakta maskelerin çıkarılmasına izin verilmezken, yolcular tuvalete hostesleri bilgilendirerek gitti. Uçak içinde ayakta beklenmesine ise müsaade edilmedi. Yolcular, uçağın Esenboğa Havalimanı’na inmesinin ardından anonslarla yönlendirilerek bölüm bölüm indirildi. Uçaktaki koltukların arkalarında bulunan bölümlere ise dergi konulmaması dikkati çekti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*