Samsun Millet Bahçesi Törenle Açıldı

Samsun Millet Bahçesi Törenle Açıldı
Samsun Millet Bahçesi Törenle Açıldı

Samsun’un Canik ilçesinde eski 19 Mayıs Stadyumu’nun yerine yaptırılan “Samsun Millet Bahçesi” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla katıldığı törenle açıldı.

Kentsel dönüşümün sözleşmesi 2 Haziran da yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefi doğrultusunda Atatürk Kültür Merkezi alanında bulunan Ankara Millet Bahçesi inşaat sahasında düzenlenen tören ile İstanbul Pendik ve Halkalı, Sakarya, Samsun, Sivas, Diyarbakır, Trabzon, Batman, Bursa ve Elazığ’da yapımı tamamlanan millet bahçelerinin açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’a da canlı bağlantı gerçekleştirdi. Bağlantıda ilk olarak millet bahçesini izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maşallah. Bir taraftan Sarp’a kadar bir yol öbür tarafta yolun kenarında denizle yolun kenarında böyle güzel bir millet bahçesi. Bunlar insanın gönlünü açıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a millet bahçesi ile ilgili bilgi veren Samsun Valisi Osman Kaymak, “Burası daha önce Samsunspor’un maçlarının oynandığı Samsun 19 Mayıs Stadyumu’ydu. Sizin talimatınızla burası millet bahçesi olarak düzenlendi. Çok da güzel oldu. İçerisinde kafeteryalar, voleybol, basketbol sahaları, yürüyüş bantları, bisiklet yolları, 162 araçlık otoparkıyla çok harika oldu” dedi.

Gülsan Sanayi Sitesinin de taşınacağını ve millet bahçesine ekleneceğini 350 dönüme yakın büyük bir alanın Samsunluların hizmetine gireceğinin bilgisini verdi. “Sizin de talimatınızla buraya büyük bir selatin camii yapılacak” diyerek sözüne devam eden Vali Kaymak’a karşılık veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kim yapacak Belediye Başkanı mı yapacak” dedi.

“Bu camiyi Samsun olarak hep birlikte yapacağız”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bu camiyi Samsun olarak hep birlikte yapacağız. Burası 350 dönüm bir alan. Proje şu anda hazırlık aşamasında çiziliyor. Bitiş noktasına geldiğinde size alternatiflerle arz edeceğiz” şeklinde konuştu. Erdoğan ise “Böyle bir proje yakışır inşallah” dedi.

Başkan Mustafa Demir açılışın ardından yaptığı açıklamada, “Bugünkü açılış Samsun’un hayatında çok önemli bir dönüm noktası. Burası 100 dönümlük bir millet bahçesi Canik ile İlkadım ilçemizin bitişiğinde Mert Irmağı’nın alüvyon ovası üzerinde denizde de 500 metre mesafede. Eski stadyumumuz vardı, yeni stadyum Tekkeköy’e yapıldı. Burası da bir rezerv alandı aslında ama Cumhurbaşkanımızın talimatıyla millet bahçesi olarak kazandırmış olduk. Bir de bunun hemen yanında Gülsan Sanayi Sitesi için Yeni Toybelen’de bin 500 dükkanlık şu anda ihale hazırlığında. Bunu ihale eder etmez Gülsan’ı da oraya taşıyacağız. 102 dönüm burası 250 dönüm orası. Toplam 352 dönüm alan olacak. Doğu Park’ta da var bir 310 dönüm alan. Dolayısıyla 662 dönümlük bir alanı Samsun’a kazandıracağız” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*