Türkiye’nin En Büyük OSB’si Doğuyor

türkiye
türkiye

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası ile Gaziantep Sanayi Odası‘nın ortak girişimi ile 2021’de arsa tahsisine başlanacak. 1300 sanayi kuruluşunda, 100 bin kişi istihdam edilecek.

Sanayi kesimini temsilen iki oda Türkiye’nin en büyüğü olacak ortak bir “organize sanayi bölgesi” (OSB) kurmak için harekete geçti. Polateli OSB, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası ile Gaziantep Sanayi Odası‘nın (GSO) ortak girişimi. 1300 sanayi kuruluşunda 75 bin insan istihdam edilecek. Talep fazla olunca istihdam hedefi 100 bine yükseltildi. Bu amaçla iki oda ortak bir “Polateli OSB Derneği” kurdu.

GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Hedefimiz 2021’de altyapıyı tamamlayarak arsa tahsislerine başlamak… %30- 40’ını yabancılara tahsis etmeyi düşünüyoruz” diyor. Konukoğlu, coğrafi konumu kurulduğu alan, sınıra yakınlığı ve teşvik destekleriyle Polateli/Şahinbey Tekstil İhtisas OSB’nin bölgenin merkezi haline geleceğini kaydediyor. Bölgesel Destekler kapsamında Gaziantep 3. Bölge, Kilis ise 5. Bölge kapsamında. Böyle olunca Konukoğlu’nun ‘’6. Bölge desteği imkanı sağlanacağının altını çizmesi‘’ önemli. Bu nedenle bu teşvik yer arayışında olan Antep sanayisi için yeni bir yatırım etkeni olacak.

Konukoğlu’nun sözleriyle “Altyapıya yönelik imar planı, tatbikat projesinin hazırlanması, trafo merkezi, doğalgaz nakil hattı ve doğalgaz bağlanması için çalışma yapıyoruz ve parselasyon aşamasına gelindi.’’ Konukoğlu’nun gündeme getirdiği yeni bir bölgesel perspektif var: Amanos Tüneli’nin açılmasıyla Kilis-İskenderun karayolu kısalıyor. İskenderun Limanı’na mesafesi 87 km azalacak. Sadece Gaziantep değil çevre iller de limana yakınlaştırılacak. Limana yakınlığıyla yabancı yatırımcıları bu bölgeye davet ediyoruz. Bölge sanayimiz katma değerli üretimini daha da güçlendirecek yeni bir evreye geçecektir. 1962‘de Dr. Şahap Kocatopçu‘nun önderliğiyle Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesi olan Bursa OSB kuruldu. OSBÜK kayıtlarıyla bu sayı 80 ilde 335 OSB‘ye yükseldi. Şimdi 2020‘de, iki ilin ortak inisiyatifiyle yepyeni bir ‘’ilk olay’’a tanık oluyoruz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*