Yabancılar, KKTC’den Ev Almaya Başladı

KKTC
KKTC

EMLAK SATIŞLARINDA PATLAMA YAŞANACAK

Yeniboğaziçi, Alsancak ile Esentepe’deki evlere yoğun talep olduğunu ifade eden Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, Koronavirüs sürecinde KKTC’nin güvenli bir ülke olduğunun kanıtlanmasının geri dönüşlerinin başladığını söyledi. Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, virüs sürecinin tamamen bittikten sonra emlak satışlarında patlama yaşanacağını vurgulayarak, İngiltere’de yaşamını sürdüren 2 bin 500, 3 bin civarı Kıbrıslı Türk’ün ailelerini Kıbrıs’a getirip buraya yerleştirmek istediğini kaydetti.

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, bu durumun bir anda 3 bin yeni ev satışı demek olduğunu ve ülkemiz için ciddi bir ekonomik kazanç olacağını söyledi. Eniz ORAKCIOĞLU Koronavirüs süreci, tüm dünyada olduğu gibi KKTC’de de ekonomik yıkıma neden oldu. Sektörler yavaş yavaş işlerini toparlayabilmek için dört koldan çalışmaya başladı. Pandemi sürecinin yarattığı kayıpları toparlayabilmek için yapılan bazı girişimler sonuç vermeye başladı. Ülke ekonomisi için büyük önem taşıyan emlak sektörü yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. KKTC’nin pandemi sürecini başarılı bir şekilde geçirip, “sağlıklı ve güvenli ülke” konumuna gelmesi, yabancıların ilgisini çekti. İnternet üzerinden yapılan emlak satışlarında görülen artış sektör temsilcilerini sevindirdi.

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, ev fiyatlarında ne virüs döneminde ne de sonrasında düşüş beklemediklerini belirterek talebin arttığını, virüs tamamen bitince de emlak sektöründe patlama yaşanacağını vurguladı.

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, internet üzerinden satışlarda artış olduğunu belirterek İngiltere, Rusya, İskandinavya ve Türkiye’den insanların KKTC’deki evlere büyük ilgisi olduğunu, kapora yatırarak ev ayırttıklarını ifade etti Sungur, kapora verilerek ayırtılan evlerin Mağusa’da Yeniboğaziçi’nden, Girne’de de Alsancak ile Esentepe bölgesinden tercih edildiğini söyleyerek Lefkoşa’daki evlerin internet üzerinden satışı olmadığını kaydetti. Sungur, Koronavirüs süreci tamamen sona erdiğinde emlak sektöründe patlama olacağına inanç belirterek “İngiltere’de yaşamını sürdüren 2 bin 500, 3 bin civarı Kıbrıslı Türk, ailelerini Kıbrıs’a getirip yerleşmek istiyor. Bu bir anda 3 bin yeni ev satışı demektir ve ülkemiz için ciddi bir ekonomik kazançtır” dedi. “Sağlıktaki başarımızı lehimize çevirmeliyiz” Hasan Sungur, Koronavirüsü sürecindeki başarının, piyasaya yansıyacağını belirtti.

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, devletin ülkenin reklamını yapma konusunda başarılı olmadığını savunarak İngiltere’deki vatandaşlarımızın, sivil toplum örgütlerinin yurt dışı uzantılarının ve bağlantılarının iyi olduğunu, bu nedenle sağlıktaki başarının şu an iyi pazarlandığını vurguladı.

KKTC dışında çok az ülkenin virüsü kontrol altına alabildiğine dikkat çekerek, bu durumun iyi planlanarak lehimize kullanılması gerektiğini söyledi. “İnternetten ev satışları hareketlendi” Artık dünyadaki insanların İtalya’ya, İspanya’ya gidip oralara yatırım yapmaya son verdiklerini söyleyen Sungur, bu insanların KKTC’den konut almaya başladıklarına dikkat çekti.

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, internet üzerinden satışlarda artış olduğunun altını çizerek, İngiltere, Rusya, İskandinavya ve Türkiye’de yaşayan insanların kapora yatırarak KKTC’den ev ayırttıklarını ifade etti. Sungur, kapora verilerek şimdiden ayırtılan evlerin yoğunluğunun Mağusa’da Yeniboğaziçi’nden ve Girne’de Alsancak ile Esentepe’den tercih edildiğini belirterek, Lefkoşa’nın internet üzerinden satışı olmadığını kaydetti. “Emlak sektöründe patlama olacak” Sungur, Koronavirüsü süreci tamamen sona erdiğinde emlak sektöründe patlama olacağına inanç belirtti ve şöyle dedi:

“Şimdi bile birçok ülkeden insanlar kaparo yatırarak ev ayırtıyor. Bunun yanında İngiltere’de yaşamını sürdüren 2 bin 500, 3 bin civarı Kıbrıslı Türkler ailelerini Kıbrıs’a getirip buraya yerleşmek istiyor. Bu bir anda 3 bin yeni ev satışı demektir ve ülkemiz için ciddi bir ekonomik kazançtır. Koronavirüsü süresince talepten dolayı ev fiyatları düşmedi, kira fiyatlarında da düşüş olmadı” . “Reklam kampanyası başlatılmalı” Sungur, Koronavirüsü süresince KKTC’nin başarılı olmasını ve sağlık anlamında gerçekleştirdiği başarıyı fırsat bilerek pazarlamanın iyi yapılması gerektiğini söyledi.

Turizm Bakanlığı, Emlakçılar Birliği ve Müteahhitler Birliği’nin reklam kampanyası başlatması gerektiğine dikkat çekti. Ülkeye bundan sonra gelecek olanların orta sınıftan yukarı olması gerektiğinin altını çizen Sungur, “Ülkemize gelen kişilerin eskiden olduğu gibi eski araba veya ev almaması gerekir. Gelenler kasabı ve marketleri kalkındırmalı, restorancıya katkı olsun diye yemeğini dışarıda yemeli. Kısacası ülkenin kaliteli insanlara ve iyi yatırım yapacak olanlara ihtiyacı vardır. Bu nedenle reklam bu kişilere hitap etmeli” dedi.

Son 5-6 yıldır Güney Kıbrıs’a zengin kesimin talep gösterdiğini ve yatırım yaptığını söyleyerek, bu dönemde Kuzey Kıbrıs’a yurt dışından gelenlerin orta kesim ve altı olduğuna dikkat çekti. Sungur, emlak piyasasına yönelik yoğunlaşılması gereken ülkelerin İskandinav ülkeleri olduğuna dikkat çekerek, buralarda yaşayan insanların yatırım yapan ve buradan ev, araba alan insanlar olduklarını ifade etti.

Esentepe bölgesini örnek göstererek oranın gelişmesini ve yaşanan farklılıkları İskandinav ülkelerinden gelenlere bağladı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*