Afyonkarahisar Belediyesi Kura ile Vatandaşlara Mezar Yeri Tahsis Etti

Kura ile Vatandaşlara Mezar Yeri Tahsis
Kura ile Vatandaşlara Mezar Yeri Tahsis

Afyonkarahisar Belediyesi kura ile vatandaşlara mezar yeri tahsis etti. Bayraktepe Mezarlığı kabirleri için yapılan çekilişe ilgi büyüktü. Çekilişe genel itibari ile yaşlı kişiler katılım gösterdi.

Amaç: Kabirlerin Ticari Amaçla Kullanımını Engellemek

Mezarların ticari malzemeye dönüşmemesi için kolları sıvayan Afyonkarahisar Belediyesi de kura ile mezar yeri vermeye başladı. Bayraktepe Mezarlığı girişinde bulunan mezarların dağıtımına başlandı. Mezarların iki, üç ve dört gözden oluştuğu söylendi. Mezar dağılımının adaletli dağılımı için son derece hassas davranılıyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kura çekimleri sırasında açıklamalarda bulundu. Mezarların bu şekilde tahsisi ile mezar ticaretinin önüne geçilmesi ve mezarların el değiştirmesinin önlemesi hedefleniyor.

Başkan Zeybek yaptığı açıklamalarda; “Bayraktepe Mezarlığımızın girişinde yeni mezar yerleri oluşturduk. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yapımına devam ettiğimiz kabirlerimiz son derece düzenli ve sağlam olup hiçbir şaibeye yer vermeden, kuralarını çekip, tahsislerini imzalıyoruz. Afyonkarahisar Belediyesi olarak hali, vakti yerinde olmayan vatandaşlarımızın da Allah geçinden versin cenaze definlerini yapmak bizim görevimizdir”dedi.

Mezar yerlerinin fiyatları taksitli ve peşin ödeme şekline göre değişiklik gösteriyor. Her bir mezar gözünün peşin fiyatı 4 bin 500 TL, taksitli fiyatı ise 5 Bin TL olarak belirlendi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*