Antalya Kentsel Dönüşüm Kepez Anahtar Teslimi Yapıldı

Kepez Anahtar teslim
Kepez Anahtar teslim

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bir hayali gerçeğe dönüştürdü. 31 Mart 2019’da inşaatı durmuş olan Kepez-Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in göreve gelmesinin ardından sorunların aşılmasıyla hız kazandı. Yapımı tamamlanan 460 dairenin anahtarları, 28 Temmuz Salı günü saat 17.00’de yapılan törenle hak sahiplerine verildi.

Eylül 2019’da teslim edilmesi gereken Kepez-Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek 8 Nisan 2019’da göreve geldiğinde durmuş, inşaat yarı seviyesindeydi. Başkan Böcek, göreve gelir gelmez yapımı duran inşaat çalışmalarının yeniden başlamasını sağladı. 1 milyon 316 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde 3 bin 265 hak sahibinin mağduriyet yaşamasının önüne geçen Başkan Böcek, 2 bin 800 hak sahibine yapılan kira yardımlarının belediye öz kaynaklarıyla devam etmesini sağlayarak vatandaşın yüzünü güldürdü. İnşaat çalışmalarının yeniden başlamasıyla 28870 Ada 5 (A) Parselde 9 bloktaki 606 daire hızla tamamlanarak, oturulabilir hale geldi. Bu bloklarda bulunan hak sahiplerine ait 460 dairenin anahtarları teslim edildi.

BAŞKAN BÖCEK’TEN HAYIRLI OLSUN DİLEĞİ
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yıllardır ev özlemi çeken hak sahiplerine hayırlı olsun dileklerini ileterek, “Göreve geldiğimizde Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nde inşaat durmuştu. Projede 3265 hak sahibi için 5073 daire yapılacaktı. 2800 hak sahibine yapılan kira yardımlarında sorun yaşanıyordu. Proje geciktiği için bir tepki ve mağduriyet vardı. Dertlere derman olmaya geldiğimizi söylemiştik. Evlerine kavuşacağı günü bekleyen vatandaşımızın mağdur olmasına göz yummadık. Öncelikli olarak birikmiş kira alacaklarına yönelik çözüm ürettik. Sonrasında da projede çalışmalarının yeniden başlamasını sağladık” dedi.

Türkiye’nin İstanbul’dan sonra marka değeri en yüksek kenti Antalya’nın değerine değer katan projemiz dünyanın dört köşesinden dikkatleri üzerine çekiyor. Projemiz, satış sürecinde aldığı talep ve kentsel dönüşüm sürecindeki uygulanan model anlamında uluslararası bilinirliğe sahip referans bir proje oldu. Tüm bunları yaparken kalite, sağlamlık ve estetikten asla taviz vermedik.

İlk hak sahiplerine, Büyükşehir Belediyesi’ne, Antalya’mıza ve firmamıza hayırlı olmasını dileriz. Projenin teslim edilmesinde emeği geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne, Antepe A.Ş’ye, projenin finansmanını üstlenen ve bizlerden proje boyunca desteğini esirgemeyen Ziraat Bankası’na ve yönetimine, inşaatta emeği geçen yöneticisinden işçisine, tedarikçisinden taşeronuna özellikle A Parsel müteahhiti Simya Mimarlığa ve tüm Sur Yapı çalışanlarımıza teşekkür etmek isteriz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti. Başkan Böcek, büyük sevinç yaşayan hak sahipleri ise hatıra fotoğrafı da çektirmeyi de ihmal etmedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*