Bayramda Ücretsiz Olan Köprü ve Otoyollar Hangileri?

Bayramda Ücretsiz Olan Köprü ve Otoyollar
Bayramda Ücretsiz Olan Köprü ve Otoyollar

Kurban Bayramında otoyol ve köprülerden geçişler ücretsiz olacak. Aynı şekilde bayramda toplu ulaşım da ücretsiz olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararda, 30 Temmuz Perşembe 00:00’dan 4 Ağustos Salı saat 07:00’ye kadar 15 Temmuz Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsünün vatandaşlara ücretsiz olacağı ifade edildi.

Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprüleri geçişi ücretsiz mi?

Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı otoyol ve köprülerin yanı sıra bayramda İstanbul, Ankara, Gaziantep, Bursa, İzmir, Konya gibi şehirlerde de toplu ulaşım ücretsiz olacak. İstanbul’da metrolar, metrobüsler, şehir hatları vapurları ücretsiz olacak. Marmaray seferleri ise 3 Ağustos Pazartesi gece 24:00’e kadar ücretsiz olacak. Bayramda hangi köprüler ücretsiz? Yap işlet devret modelindeki Osmangazi Köprüsü ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Havalimanı otoban yolu bayramda ücretli olacak.

31 Temmuz Cuma günü saat 00.00’dan (perşembe gününü cuma gününe bağlayan gece) başlayarak 3 Ağustos Pazartesi günü saat 24.00’a kadar, Başkentray ve Marmaray seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz olacak. Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişlerde ücret alınmayacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*