Cinayet ve Şiddet Mağduru Kadınlar Meydanlarda Haykırdı

Kadın Cinayeti
Kadın Cinayeti

İstanbul Kadıköy’de toplanan eylemciler arasında, öldürülen kadınların yakınları ve şiddet mağdurları da katıldı. Öldürülen Muhterem Evcil’in kızı “Benim annem çıplak ayakla karakola koştuğu zaman ‘Aileni yıkma’ denilirken, nasıl bir aile yapısıydı bu?” diye haykırırken, Helin Palandöken’in babası ise, “Kızım pompalıyla vuruldu. Devlet mermilerde indirim yaptı”.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSIN

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu başta olmak üzere STK üyeleri ve halk, İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasını protesto etmek için başta İstanbul olmak üzere yurdun birçok noktasında eylem düzenledi.

İstanbul’da ise eylemciler Kadıköy ilçesi Beşiktaş İskelesi Önü’nde toplandı. Etkinliğe sanatçıların yanı sıra kadın şiddetinin mağdurları da katıldı. Eylemcilerin ortak talebi ‘İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması oldu.

ŞİDDET MAĞDURU KADINLAR KONUŞMA YAPTI

Etkinlikte konuşma yapan, öldürülen Muhterem Evcil’in kızı Deren Melis Göçmen, “Benim annem çıplak ayakla karakola koştuğu zaman ‘Aileni yıkma’ derken nasıl bir aile yapısıydı bu? Sizin bahsettiğiniz aile yapısı eğerki kadının şiddet gördüğü, çocukların tecavüze uğradığı şekliyse ben bu aile yapısını kabul etmiyorum” diye konuştu.

Sanatçı Melek Mosso ise, “Umarım bu yasalar uygulanacak. Tekrar tekrar meydanlarda güçlü bir şekilde bu sefer barış ve güzellik çığlıkları atacağız. Lütfen özgürlüğümüz için bağırmaya, sesimizi yükseltmeye devam edelim. Yasaların arkasında durmalarını istiyoruz herkesin. Bizim kendi kanatlarımız var ve kimsenin kanatları altında durmaya ihtiyacımız yok”.

Öldürülen Selda Karaçelik’in kız kardeşi, “Lütfen devletimize yalvarıyoruz. Ne gerekiyorsa yapılsın. 6284 yasası kadınlarımızı yaşatacak. Devletimiz de bizimle birlikte olsun” dedi.

Öldürülen Helin Palandöken’in babası Nihat Palandöken, “Herkes kadın ama burada bir erkek var. Ben hem anne hem babayım. Benim kızım pompalı tüfekle vuruldu. Bu devlet ne yaptı biliyor musunuz? Mermi hakkı 200’ken 1000’e çıkarıldı. Bu 200 kişiyi öldüreceğinize 1000 kişiyi öldürün demek. Yüzde 25 indirim yaptılar mermilere. Bugün de İstanbul Sözleşmesi’ne el atıyorlar. Ömrüm yettiği kadar İstanbul Sözleşmesi’ne dokunamayacaklar” diye konuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*