Halkapınar Metro İstasyonu’na Dev Çini Pano

Halkapınar
Halkapınar

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin simgelerinin bulunduğu çini panoyu Halkapınar Metro İstasyonu’na yerleştirdi. Rutin incelemeleri sırasında çini pano hakkında bilgi alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir metro istasyonlarında dünyayla rekabet edecek güzellikte pek çok esere yer verileceğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi her gün binlerce insanın kullandığı Halkapınar Metro İstasyonu’na dev bir Çini pano yerleştirdi. Rutin incelemeleri sırasında İzmir’in simgelerinin bulunduğu çini pano hakkında bilgi alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, panoyu çok beğendiğini dile getirerek İzmir metro istasyonlarında dünyayla rekabet edecek güzellikte pek çok esere yer verileceğini söyledi.

Geleneksel İznik çini sanatının önemine dikkat çeken Başkan Tunç Soyer, toplu taşımacılıkta insanların vakit geçirdiği metro istasyonlarında güzel sanat ürünleri görmenin herkesi mutlu ettiğini belirterek “Bu tür eserler, insanın içini ferahlatan bir etki yaratıyor. O nedenle daha bir çok yerde benzer çalışmamız olacak. Dünyanın iyi, güzel metrolarında buna benzer çok çalışma var” dedi.

Panonun üzerinde Alsancak Garı, Kemeraltı, Atatürk Anıtı, iskele, Basmane Garı, Agora, Büyükşehir Belediye Binası, Hükümet Konağı, Saat Kulesi, Yalı Cami, Tarihi Asansör ve Körfez bulunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in rutin incelemelerine İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, Başkan Danışmanı Ahmet Altan, İzmir Metro A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Raif Canbek ve İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev eşlik etti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*