Kanal İstanbul’da Yine Rant Oyunu

Kanal İstanbul
Kanal İstanbul

Tartışmalı proje Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak “Yenişehir”in üç etap halinde askıya çıkarılan uygulama imar planları ile kanal güzergahındaki arazilerin imar durumu değiştirildi.

Yapılan değişikliklerle Arnavutköy’e bağlı Sazlıbosna Köyü’nün ortak malı olan 1 milyon metrekarelik mera arazisinin “hülle” ile köylünün elinden alınıp önce Hazine adına tescil edilip ardından Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) geçtikten sonra “konut ve ticaret” imarına açıldığı ortaya çıkmıştı. Şamlar Köyü’nün 2 milyon metrekarelik merası da aynı yöntem ile imara açıldı.

”Meralarımız Betonlaşıyor”

Kanal İstanbul projesi nedeniyle iptal edilen Sazlıdere Barajı’nın yanı başında bulunan, kanal manzaralı meraların ranta kurban edilmesine CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Nadir Ataman tepki gösterdi. Cazibe merkezi olacak diye meraların ranta kurban edildiğine dikkat çeken Ataman, şunları söyledi:

Sazlıbosna’da 1 milyon metrekarelik araziden sonra Şamlar Köyü’nün 2 milyon metrekarelik arazisi aynı hülle yolu ile ranta kurban edildi. Kanal İstanbul projesinin önünde hiçbir engel durmuyor. Köylünün ortak malı önce Hazine’ye, oradan TOKİ’ye geçiyor.

Arazilere imar planlarında konut ve ticaret fonksiyonu verildi. Meraya lüks konut projeleri ve AVM yapılmasının önü açılmış oldu. Rant uğruna birilerine peşkeş çekilecek. Köylüler de Kanal İstanbul projesi nedeniyle geçim kaynakları olan tarım ve hayvancılığın biteceğine dikkat çekerek, “Meralarımız betonlaşır” diyerek tepki gösterdiler.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*