Samsun Bafra Millet Bahçesi Projesi Onaylandı

Samsun Bafra Millet Bahçesi Projesi Onaylandı
Samsun Bafra Millet Bahçesi Projesi Onaylandı

Samsun’un Bafra ilçesinin sosyoekonomik hayatına katma değer kazandırması amacıyla hazırlanan ‘Millet Bahçesi Projesi’ Çevre ve şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan daha çok yeşil anlayışı doğrultusunda, Kızılırmak Sedde kıyısı boyunca 4 parselden oluşan toplam 310 bin metrekare alan üzerine Millet Bahçesi yapılması hususundaki başvuru 24 Haziran’da yapılmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü’nün 27 Temmuz 2020 tarihli yazısında, “Bafra ilçesinde yer alan, imar planında ‘park ve mesire alanı’ olarak planlanan, bölgede Kaymakamlık Hizmet Binasının yer aldığı Resmi Kurum Alanı, Belediye Hizmet Alanı, Cami Alanı ve Kültürel Tesis Alanları ile Kızılırmak Nehri kıyısında bulunan yaklaşık 310 bin metrekare yüzölçümü alanının Millet Bahçesi olarak düzenlenmesi uygun değerlendirilmiştir” denildi.

Bölgenin en büyük Millet Bahçesi olacak

Yaklaşık 310 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek ve bölgenin en büyüklerinden biri olma özelliğini taşıyacak Millet Bahçesi alanının hemen yanında ihalesi yapılan ve inşası devam eden Hükümet Konağı Binası ile yapılması planlanan Bafra Belediyesi Hizmet Binası gibi önemli projeler yer alıyor. Proje alanı içerisinde 10 dönüm otel alanı, 10 dönüm cami alanı, 5 dönüm eğitim tesis alanı gibi çeşitli kamusal alanlar bulunacak.

Çevre ve şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından açıklamalarda bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan daha çok yeşil anlayışı doğrultusunda, Kızılırmak Sedde kıyısı boyunca 4 parselden oluşan toplam 310 bin metrekare alan üzerine Millet Bahçesi yapılması hususundaki 24 Haziran tarihinde yaptığımız başvurumuzun 27 Temmuz’da onaylanması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Üzerinde hassasiyetle durduğumuz Millet Bahçesi ile ilgili adımların bu sıklıkta ve kısa zaman dilimi içinde atılıyor olması oldukça önemli” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bu proje ile Bafra’mızın sosyal alan ihtiyacının karşılanması planlıyoruz. Yürüyüş ve bisiklet yollarıyla, sosyal ve spor alanlarıyla yeşilin her tonuna ev sahipliği yapacak millet bahçemizin, belli ilke ve standartlar doğrultusunda tasarlanması ve doğru planlanması şehrimizin kimliği açısından son derece önemli. Millet Bahçemizin temel özelliklerini, planlama, projelendirme ve uygulamaya ilişkin tasarım kriterleri ve bahçe içerisinde yer alacak bütün fonksiyonlarından sonra, genci ve yaşlısıyla 7’den 70’e bütün vatandaşlarımız tabiatla buluşacak, keyifli ve huzurlu vakit geçeceği yer olacaktır” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*