TOKİ Evleri Ne Zaman Teslim Edilecek?

konutun teslim edilecegi tarih belli oldu
konutun teslim edilecegi tarih belli oldu

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen sosyal konut kura çekiliş işlemleri önümüzdeki hafta içerisinde sona erecek. Bu kura çekiliş işlemlerinin sona ermesinin ardından ise vatandaşlar sürecin nasıl işleyeceğini merak ediyorlar. TOKİ Başkanlığı 81 il genelinde ve çok sayıda ilçede toplam 100.000 konut projesi için son kura çekilişini 29 Temmuz’da yapacak.

TOKİ EVLERİ NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

TOKİ Başkanlığı tarafından başvuruları alınan konutlar için çekilişlerin tamamının yapılmasıyla tüm hak sahiplerinin belirlenecek. Bundan sonraki süreçte sosyal konut projeleri için ihale süreçleri başlayacak. Daha önceden kura çekilişi yapılan ve hak sahipleri belirlenen bazı konut projeleri için bu süreç başladı. Bazı projeler için ise halen ihale aşamaları devam ediyor. İhale aşamalarının tamamlanmasının ardından konutlar için ilk kazmalar vurulacak. Daha sonra sosyal konut projeleri inşa edilecek. Bu inşaatların belirli bir aşamaya gelmesiyle birlikte ise teslim duyuruları yayımlanacak ve o duyurulara göre hak sahipleri gerekli işlemleri yapacaklar.

TOKİ Başkanlığı’nca inşa edilecek olan bu sosyal konut projeleri genellikle 14 ay ile 36 ay arasında değişen bir süreçte vatandaşlara teslim edilmesi bekleniyor.

Bakan Murat Kurum yaz öncesinde yaptığı açıklamasında, “”100 Bin Sosyal Konut projemiz kapsamında, bu hafta Antalya, Mersin, Isparta, Adana ve Gaziantep’te kuralarımızı çekeceğiz. Böylece 8 bin 900 konutumuzun daha sahipleri belli olacak. 100 bin sosyal konutun temellerini inşallah Haziran ayı sonunda atmaya başlıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*