Ekin Smart City Solutions, Bilişim 500’de 3. Kez Türkiye’nin Yazılım İhracatı Şampiyonu Oldu

Yazilim Ihracati Sampiyonu
Yazilim Ihracati Sampiyonu

Ekin Smart City Solutions, Türkiye bilişim sektörünün en kapsamlı araştırması kabul edilen ve bu sene 21.’si düzenlenen Bilişim 500’den birincilikle döndü. Türkiye Ekonomisine Katkı Sağlayanlar Özel Ödülleri’nde Yazılım İhracatı Kategori Birincisi olan şirket adına ödülü, Ekin Smart City Solutions Yönetim Kuru Başkanı Akif Ekin, dijital ortamda düzenlenen törende kabul etti.

BTHaber Yayıncılık tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye’deki ilk 500 bilişim şirketini açıklayan araştırmanın sonuçları, 26 Ağustos Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Dijital Ofis Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurul Üyesi Dr. Hakan Yurdakul’un katılımıyla dijital olarak gerçekleştirilen ödül töreninde açıklandı.

Yazılım ihracatı ile 3 yıldır zirveyi koruyor

Dünyanın dört bir yanındaki akıllı şehirlerin geleceğini yapay zeka ile donatırken, milyonlarca insanın hayat kalitesini artırma ve sürdürülebilir büyüme vizyonuyla hareket eden Ekin Smart City Solutions, araştırmanın yazılım ihracatı kategorisinde bu yıl üçüncü kez birinci sırayı aldı.

Ödülü değerlendiren Ekin Smart City Solutions CEO’su Akif Ekin, “Öncelikle bu başarıda emeği geçen tüm Ekin çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu platformun sektörü bir araya getirmesi Türkiye için çok değerli, hep birlikte Türkiye’yi bir adım ileri taşıma misyonumuzun olduğunu düşünüyorum. Kurulduğumuz 1998 yılından bu yana, geliştirdiğimiz yazılım ve donanım çözümlerimizle güvenlik güçleri, havaalanları, alışveriş merkezleri ve belediyeler gibi birçok alanda güvenlik gözetimi için yenilikçi çözümler sunuyoruz. Bugün aldığımız bu ödülle, yazılımları ve işletim sistemine kadar tamamı kendi üretimimiz olan çalışmalarımızın başarısı bir kez daha tescillendiği için gururluyuz” dedi.

Gelirlerinin büyük bir bölümünü ihracattan elde eden Ekin Smart City Solutions, kendi alanında liderliğini korurken, uluslararası arenada dünya devleriyle rekabet ederek ülkemizi temsil etmeye ve Türkiye’ye değer katan çalışmalarını geliştirmeye devam edecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*