Ev Alacaklar Dikkat! Kredi Faiz Oranı Değişti

Kredi Faiz Oranları
Kredi Faiz Oranları

Hızla yükselen kredi faiz oranları sonrası ev sahibi olmak isteyen vatandaş büyük bir hayal kırıklığı yaşarken ne yazık ki kamu bankaları bir kere daha kredi faiz oranlarını yükseltti. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ikinci el konut kredisi kullanmak isteyen kişilere uygulamış olduğu faiz oranı 0,87’ye yükseltti. Sıfır konut kredisi faiz oranı için uygulanan yüzde 0.64 oranı ise korundu.

2. El Konutlarda Kredi Faiz Oranı Değişti

TÜİK tarafından açıklanan satış rakamları müteahhitleri rahatsız etmiş, vatandaş sıfır konut almak yerine tercihini daha ucuz olması nedeni ile ikinci el konuttan yana kullanınca yeni destek talepleri peş peşe gelmişti. Bunun üzerine kamu bankaları ilk yapmış oldukları güncellemede yüzde 0.74 olarak uygulanan ikinci el konut kredisi paketinde faiz oranını yüzde 0.79 seviyesine çekmiş, ardından ise 180 ay olarak belirlenen kredi vadesini 120 ay olarak açıklamış ve 1 sene kredi erteleme imkanını ortadan kaldırmıştı. Vatandaşın ikinci el konuta olan ilgisi azalmayınca ne yazık ki bugün bir güncelleme daha yapıldı ve ikinci el konut kredisi faiz oranı 0,87’ye yükseldi.

 

Kamu bankaları faiz oranlarını güncellerken 100 bin lira konut kredisi kullanan bir kişinin aylık taksit ödemesi ikinci el konutlar için bin 345,99 lira oldu. Sıfır konut kredisi için ise yüzde 0.64 faiz oranı ile 180 ay vadeli kredi desteği sunulmaya devam ediyor. Aynı tutarda krediyi sıfır konut almak için çeken bir kişinin aylık ödemesi ise bin 196,43 lira olarak gerçekleşti. Yani ikinci el konut alan vatandaş bankaya aylık 150 lira, 120 ay vadeli konut kredisi paketinde ise toplamda 18 bin lira daha fazla para ödeyecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*