Ev Alacaklar Dikkat! Kredi Faiz Oranları Artmaya Devam Edecek

Kredi Faiz Oranları Artmaya Devam Edecek
Kredi Faiz Oranları Artmaya Devam Edecek

Kamu bankalarının başlattığı avantajlı konut kredisi paketi kapsamında ikinci el konutlar için uygulanan faiz oranı 0,79’dan 0,87’ye yükseltildi. Ayrıca tüketici kredisi yüzde 1.12’ye taşıt kredisi faizleri ise yüzde 1.17’ye artırıldı.

Bu kapsamda 0.79 olan faiz oranı 120 ay vade için 0,87’ye yükseltildi. İkinci el konutlarda kampanya ilk etapta yüzde 0.74 faiz, 180 ay vade ve 1 yıl geri ödemesiz olarak başlatılmıştı. Ayrıca kamu bankaları, yeni bir kararla konut kredilerinde 12 ay geri ödemesiz uygulamayı sıfır konutlar için de kaldırdı. Böylece sıfır konut alanlar kredi ödemelerine hemen başlayacak.

Sıfır konutlar için devam eden 0,64 faiz oranı kampanyası ise devam ediyordu. Sıfır konutların yer aldığı rakamlar da bankaların web sitelerinden kaldırıldı. Alınan bu kararla birlikte sıfır ya da ikinci el konut kredisi ayrımı ortadan kalkarken, faiz oranları da güncellendi.

Ziraat Bankası ve Halkbank konut kredisi faiz oranı 0,87 olarak açıklanırken, Vakıfbank’ın konut kredisi faiz oranı 0,99 olarak belirlendi.

TÜKETİCİ VE TAŞIT KREDİSİ FAİZLERİ DE YÜKSELTİLDİ

Tüketici kredisinde ise faiz oranı 1.12’ye çıkarken taşıt kredisinde de 0,82 olan faizler yüzde 1.17’ye yükseltildi. Sıfır konutlar için %0,64 ile 180 ay vadeye kadar, üç büyük ilde (İstanbul, Ankara ve İzmir) azami 750 bin TL’ye kadar; diğer şehirlerde azami 500 bin TL’ye kadar kullanılabiliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*