Faiz Oranları Yükseldi Ev Fiyatları Durdu! Eylül Ayına Dikkat

Faiz Oranlari Yukseldi Ev Fiyatlari Durdu
Faiz Oranlari Yukseldi Ev Fiyatlari Durdu

Kamu bankaları tarafından düşük faiz oranlı krediler verilmişti. Kamu bankalarının piyasalar da yaşanan son gelişmeler nedeni ile faiz artırımına gitmişti. Faizlerin artış göstermesi ile birlikte konutlara oluşan talepler de azaldı. Uzmanlar ise ileriki aylara ertelenmiş devir işlemleri hariç emlak piyasalarında bir canlılık beklemediklerini öne sürüyor.

Temmuz ayında ise Türkiye’nin genelinde 229 bin konut alınmış ve ülke tarihindeki rekor yenilenmişti. İpotekli yani kredili konut satımları 2019 yılının aynı dönemine göre %900 oranında artış göstermiş ve 130 bin 721 olarak tarihi zirve görülmüştü.

Bu tarihi rekorların kırılmasında ise uzun zamandır yüksek olan faizlerin düşmesi ve kamu bankalarının faizlerindeki büyük tanıtımlar etkili olmuştu. Fakat faiz düşümünden sonra ise ev fiyatlarında artışlar nedeni ile birlikte enflasyon ve piyasalar da yaşanan gerginlikler düşük faizden kamu bankalarını uzaklaştırmaya yetti. Bankalar ikinci el konut kredilerinde iki kez artışa gitti ve satışlar da durgunluklar meydana geldi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*