Formula 1 Heyecanı İstanbul’a Geri Döndü

Formula
Formula

Formula 1, 9 yıl sonra Türkiye’ye dönüyor. Dünyanın bir numaralı motor sporları organizasyonu yeniden Türkiye’de düzenlenecek. FIA, Formula 1 takvimine Türkiye Grand Prix’sini dahil etti. Motorsporlarının en üst seviye organizasyonuna İstanbul Park pisti, 2005 ile 2011 yılları arasında yedi yıl boyunca ev sahipliği yapmış, yapılan kontratın sona ermesinin ardından buradaki heyecan sona ermişti.

İstanbul, koronavirüs salgını sebebiyle revize edilen 2020 takvimine dahil edildi. Bu sezonun orjinal takviminde bulunan bazı etapların iptal edilmesinin ardından yeniden yapılan değerlendirme sonucunda İstanbul’un, 2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 14. ayağına, 15 Kasım tarihinde ev sahipliği yapmasına karar verildi.

Ayrıca sezonun 15 ve 16. yarışları 29 Kasım ve 6 Aralık tarihlerinde Bahreyn, 17. ve son yarışı da 13 Aralık’ta Birleşik Arap Emirlikleri’nde gerçekleştirilecek. Organizatörler sezonun kalan yarışlarından bazılarında sınırlı sayıda seyirciye izin verileceğini, bu konudaki detayları belirlemek adına taraflar arasında görüşmelerin sürdüğünü açıkladılar.
İstanbul, tarihte 8. kez Formula 1 yarışına ev sahipliği yapacak. Intercity İstanbul Park’ta düzenlenecek Formula 1 Türkiye Grand Prix’si, TV+ platformundan, S Sport ekranlarından ve S Sport Plus uygulaması üzerinden canlı olarak ekrana gelecek.

İstanbul Park Modern bir pist

“İstanbul Park modern bir pist. Tabii ki herkes fantastik bir viraj olan sekizinci virajdan bahsediyor ama ben aynı zamanda geç frene basarak girdiğiniz dokuzuncu ve onikinci virajları çok seviyorum. Çünkü hala hızlı giderken viraja girebiliyorsunuz ve bu gerçekten çok büyük keyif veriyor. Sekizinci viraj tüm takvimde lastikler için çok dikkat gerektiren virajlardan biri.”

KAZANAN PİLOT TAKIMI

  • 2005 K. Raikkonen McLaren
  • 2006 Felipe Massa Ferrari
  • 2007 Felipe Massa Ferrari
  • 2008 Felipe Massa Ferrari
  • 2009 Jenson Button Brawn
  • 2010 Lewis Hamilton McLaren
  • 2011 S. Vettel Red Bull

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*