İzmir Alsancak Tapu Müdürlüğünde Sosyal Mesafesiz Yoğunluk Yaşandı

İzmir Alsancak Tapu Müdürlüğünde bu gün inanılmaz bir yoğunluk yaşandı. Sosyal Mesafenin dikkat edilmediği tapu müdürlüğünde vatandaşlarımız ev almak ve satmak için saatlerce beklediler.

Tapu müdürlüklerine gelen inanılmaz bir kalabalık söz konusu. Gelenlerde sanki azalma değil artış var ve bu durum hem gelenlerin hem de çalışanların hayatını tehlikeye atıyor ve gelenlerin çoğu 50-60 yaş üstü kişiler.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bir genelge yayımlayarak Koranaviürüs salgını nedeni ile 18 Mart 2020 Çarşamba yani bugünden itibaren tapuya yapılacak olan tüm başvuruların web tapu üzerinden kabul edileceğini duyurdu.  Tapu ve Kadastro Müdürlükleri üzerinden bundan sonra randevusuz, şahsen yapılan hiçbir başvuru kabul edilmeyecek. Web Tapu işlemleri sayesinde vatandaş sadece imza atmaya tapuya gidecek. Randevu saatine göre bekleme salonlarına alınacak olan kişiler bu sayede kalabalık ortama girme riski ile karşı karşıya kalmayacak, hem tapu çalışanları hem de vatandaş koranavirüsü salgını riskinden korunmuş olacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*