Samsun Belediye Başkanı Mustafa Demir Kentsel Dönüşüme ve Toybelen’e Tarih Verdi

Baskan Demir kentsel donusume ve Toybelene tarih verdi
Baskan Demir kentsel donusume ve Toybelene tarih verdi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “24 Eylül’de 700 konut Kıranköy 1. Etap, 26 Eylül’de 700 konut Kıranköy 2. Etap ve 28 Eylül’de 1500 dükkanlı Toybelen’in ihalesini yapıyoruz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “5 yılda bütün kırsal alt yapıyı bitireceğiz, demiştik. Yollar dahil, içme suları da dahil şu anda hedefin önündeyiz. Birçok ilçemizde önümüzdeki sene alt yapıyı bitiriyoruz. Bir kısım ilçelerimizde 2021-2022 yılında ve en geç 2023 yılında tüm alt yapıyı 950 mahallede bitiriyoruz. İlk adım’daki projelerimiz büyük çapta uygulama safhasına geldi. Projelerimizin birisi hariç tamamında ciddi bir kamulaştırma ve yargı süreçleri var. Onlar tamamlanmak üzere. Eski Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin oradaki yeri yeni projesini bitirir bitirmez hemen ihalesine çıkacağız. İlkadım’ın göbeğinde müthiş bir yaşam alanı, tarihi nostaljik Osmanlı dönemine atıf yapan güzel bir mimariyle orayı vatandaşlarımıza kazandıracağız”dedi.

Yeni Mahalle Kentsel Dönüşümü Başladı

Kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili tarih veren Başkan Mustafa Demir, “Canik’te Yeni Mahalle kentsel dönüşümüne başladık. 24 Eylül’de 700 konut Kıranköy 1. Etap, 26 Eylül’de 700 konut Kıranköy 2. Etap ve 28 Eylül’de 1500 dükkanlı Toybelen’in ihalesini yapıyoruz. Hem Canik’i hem Atakum’u dolayısıyla İlkadım’ı da ciddi anlamda ilgilendiriyor. Subaşı’ndaki otopark projemiz bitti. Şu anda ihale şartnamesini hazırlıyoruz. 2021 yılında inşasına başlayacağız. Mekanik yapıyoruz. Anakent İş Merkezi’nin kamulaştırma çalışmasında değer tespitleri yapıldı. Projesi bitti. 153 Kent Yönetim Merkezi’nin de projesi bitti. Onu da 2021 yılında inşa edeceğiz. 100. Yıl Bulvarı’nı 2022 yılında yenileyeceğiz. Atatürk Bulvarı’nı, İsmet İnönü Bulvarı’nı Atakum da dahil Belediyeevleri Kavşağı’ndan OMÜ’ye kadar komple dijital teknoloji ve yapay zeka ile birlikte Trafik Yönetim Sistemi’ne geçiş için çalışmalarımız devam ediyor.

“Saathane Meydanı’nda yapılacak dönüşümü de anlatan Mustafa Demir, “Büyükşehir Belediyesi’ne gelirken orada bakın Saathane’nin maketini yaptık. Saathane öyle olacak. Bu yıl sonuna kadar Taşhan’ın oradaki düzenlemeyi yapıyoruz. Orayı yaya trafiğine açıyoruz. Arkasından yetiştirebilirsek oradaki köhne binaları yıkacağız. 2021 yılında inşasına başlıyoruz. Arkasında Büyük Cami’nin önündeki o alanı da işlemlerini başlatıp orayı da kamulaştırıp dahil edeceğiz. Pazar Camisi’nin önündeki binayı da alıp orayı inşallah tarihi bir Osmanlı dönemi çarşısına dönüştüreceğiz” sözlerine yer verdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*