TOKİ’den Konut Alanlar Evlerini Ne Zaman Teslim Alıyor?

TOKİden Konut Alanlar Evlerini Ne Zaman Teslim Alıyor
TOKİden Konut Alanlar Evlerini Ne Zaman Teslim Alıyor

TOKİ konutlarının teslim süresi projeye göre 14 ay ile 30 ay arasında değişmektedir. TOKİ’den konut alanlara tapuları borçlarının bitiminden sonra teslim edilmektedir.

TOKİ’nin başlattığı projelerden nasıl haberim olacak?

TOKİ, başlatacağı tüm projeleri satışlar gerçekleştirilmeden önce Türkiye genelinde tirajı yüksek ulusal gazetelerde, yerel gazetelerde ve İdarenin internet sitesinde duyurmaktadır. Duyurularda konut tipleri, fiyatları ve ödeme koşullarıyla birlikte başvuru koşulları, tarihleri ve başvurunun yapılacağı mercii ile başvuru sırasında istenecek belgeler de ilan edilmektedir.

Projelendirme öncesinde inşaatın yapılacağı arazide gerekli jeolojik ve jeoteknik etütler yapılmakta, elde edilen verilere göre deprem riski de göz önüne alınarak uygun temel tipi ve taşıyıcı sistem belirlenmektedir.

√ İnşaatlarda maksimum kalite ve emniyet ön planda tutulmak ta, bu doğrultuda tüm inşaatlarda hazır beton kullanılmaktadır. √ Konutlarda, ülke ekonomisi açısından büyük önem taşıyan su ve ısı yalıtımı yapılmaktadır.

√ İnşaatların her aşaması, TOKİ teknik personeli ve müşavir firmalar tarafından sıkı denetime tabi tutularak gerekli testler ve kontroller yapılmaktadır.

√ Konutlar, sosyal donatısı ve yeşil çevresi ile birlikte vatandaşa sunulmaktadır.

√ TOKİ; kaba ve ince inşaatı tamamen bitirilmiş; yer kaplamasından duvar kaplamasına, mutfak dolaplarından evyesine, klozetinden armatürlerine dek komple tamamlanmış, vatandaşın anahtar tesliminin ardından herhangi bir tadilat yapmaksızın eşyasını taşıyarak oturabileceği durumda konutları teslim etmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*