Wipelot 15’inci Yılında İhracat Hedefini Büyüttü

Wipelot
Wipelot

Türkiye’de endüstriyel IoT alanında üretim yapan öncü şirket Okyanus Teknoloji, gerçek zamanlı izleme teknolojileri markası Wipelot ile sektördeki 15’inci yılını başarılarla kutluyor. Global şirketlerin ve Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu konumundaki firmaların dijitalleşen iş süreçlerinde verimlilik, hız artışı ve iş güvenliği sağlayan Wipelot; otomotiv, beyaz eşya, metal, enerji, gıda, sağlık, ilaç, kozmetik ve tekstil gibi sanayi kollarının yanı sıra madencilik, inşaat, havacılık, savunma sanayi gibi pek çok farklı sektöre yüksek katma değer sunuyor.

Sahadan alınan gerçek zamanlı verilerden yola çıkarak analiz gerçekleştiren Wipelot, Ultra Geniş Bant Teknolojisi (UWB) ile donanım ve çözüm üreten teknoloji firmalarının bir araya geldiği UWB Alliance’a da üye oldu.

Sektöründe öncü kurumların tercihi Wipelot

Bugünün ve geleceğin dijital fabrikalarında üretimin daha verimli bir şekilde planlanması ve süreçlerin iyileştirilmesi, işletmelerde ekipmanların izlenmesi, iş güvenliği için personellerin ve taşeronların takibi gibi kritik iş süreçlerinde kullanılmak üzere Ar-Ge’ye dayalı yazılım ve donanım üretimi yaptıklarını belirten Okyanus Teknoloji CEO’su M. Rifat Ok, “Kuruluş tarihimiz olan 2005 yılından bu yana, dijital dönüşümün temelini oluşturan gerçek zamanlı kişi, ekipman ve ortam izleme alanlarında yazılım, donanım ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Gerçek zamanlı izleme teknolojileri markamız Wipelot ile bu sene sektördeki 15’inci yılımızı tamamladık. Wipelot ile dünyanın pek çok ülkesinde ve Türkiye’de sektöründe öncü kurumlar tarafından tercih ediliyor olmaktan büyük gurur duyuyoruz. 15 yıllık bu başarı öyküsünde bugünlere gelmemizde katkısı olan tüm kıymetli çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve müşterilerimize teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Cirosunun yüzde 20’sini Ar-Ge’ye ayırıyor

Şirket olarak her yıl cirolarının yüzde 20’sini Ar-Ge’ye ayırdıklarını anlatan Rifat Ok, gelecek dönem hedefleri ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi 2018 araştırmasında Türkiye merkezli IoT üreticileri sıralamasında 4. sırada yer aldık. 2017 yılında Tasarım Merkezi Belgesi almaya hak kazanarak Türkiye’nin 48. Tasarım Merkezi olduk. 2016 yılında da TOBB tarafından belirlenen “Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 firması” arasındaydık.

Şirketimiz ABD, Fransa, Suudi Arabistan, Kanada, Hindistan ve Katar başta olmak üzere 25 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. 2020 yılında da yurt dışı pazarlara açılım konusunda hızlı bir ivme ile yol almaya devam ediyoruz. Bu noktada hem var olan ürünlerimizi teknik anlamda geliştirmek için yoğun Ar-Ge çalışmaları gerçekleştiriyor ve yurt dışı pazarlara özel sertifikasyon süreçlerini tamamlıyoruz hem de şirket yapılanmamızı güçlendirerek altyapımızı sağlamlaştırıyoruz.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*