Bankalar Hangi Şartlarda Evin Tamamı için Kredi Sağlıyorlar?

Bankalar Hangi Sartlarda Evin Tamami icin Kredi Sagliyorlar
Bankalar Hangi Sartlarda Evin Tamami icin Kredi Sagliyorlar

Bazı bankaların sağladığı ekspertiz değerinin yüzde 100’ü için konut kredisi kullanımlarında talep edilen şartları sağlayanlara kredi imkanı sunuluyor. Bankaların bu şartlarını ve yüzde 100 konut kredisi kullanımına ilişkin ayrıntıları;

EVİN EKSPERTİZ DEĞERİNİN TAMAMINA KONUT KREDİSİ

Konut kredilerinde özel bankalar müşterilerin alacakları evin ekspertiz değerinin yüzde 80’îne kadar kredi sağlıyorlar. Devlet bankalarında bu oran ise pandemi sürecinde yapılan düzenleme ise yüzde 90 seviyesine çıkarıldı. Bu düzenlemelere göre krediyle ev alacak vatandaşlar için yüzde 10 ve yüzde 20 oranlarında peşinat ödemesi yapıyorlar.

Bu ödemeler 200 bin TL’lik bir ev için yüzde 10 oranında olduğunda 20 bin TL, yüzde 20 oranında olduğunda ise 40 bin TL peinat ödemesi anlamına geliyor.

Yüzde 100 konut kredisi sağlayan bankalar ise hiçbir peşinat talep etmiyorlar. Müşteriler alacakları evin belirlenen ekspertiz değerinin tamamına kredi kullanabiliyorlar. Müşterilerin bu noktada dikkat etmeleri gereken husus ise bankanın talep ettiği ek teminatlar.

Bankalar müşterilerinin yüzde 100 konut kredisi kullanımlarında kredi tutarı için herhangi bir ek teminat talep edebilir. Bu ek teminat çoğunluklar sahip olunan başka bir ev olurken bazı bankalar belli bir yaşa kadar araç veya gayrimenkulde kabul ediyorlar. Bankalarnı ek teminatlarını sağlayan müşteriler ise yüzde 100 konut kredisi kullanabilirler.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*