Elektra Elektronik Yerli Üretim Raylı Sistem Trafoları ile Demiryolu Sektörüne Güç Katıyor

Elektra Elektronik
Elektra Elektronik

Elektra Elektronik, transformatör üretimi ile demiryolu sektöründe de önemli rol oynuyor. Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar, Türkiye demiryolu endüstrisinin öneminin ve gücünün gündeme geldiği bugünlerde Elektra Elektronik olarak raylı sistem projelerinde kullanılan trafoları ile öne çıktıklarını belirtti.

Sektörde Ar-Ge yatırımlarıyla da dikkat çeken bir firma olduklarını ifade eden Şakar, CE işaretli ve Avrupa standartlarına uygun bir şekilde Türk mühendisler tarafından tasarlanarak ülkemizde üretilen ve Türkiye’deki çok sayıda projede kullanılan Elektra Elektronik transformatörlerinin, hızlı tren konusunda dünyaya referans olan Çin’de de yoğun olarak tercih edildiğini ifade etti.

Türkiye’de üretiyoruz, Çin’e satıyoruz

23 Eylül Demiryolu Haftası’nda demiryolu projelerine sunduğu yüksek katma değerli çözümleri ile öne çıktıklarını belirten Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar, transformatör sektörünün öncü markası olarak ürünlerini Türkiye’de ürettiklerini ve kullanımda olan pek çok vagonun altında trafoları ile yer aldıklarını açıkladı. Şakar, “Sektörümüzde sahip olduğumuz tecrübe ve transformatörlerimizin kalitesi ile hızlı tren konusunda dünyaya referans olan Çin’in de dikkatini çektik. Bu sayede Çin’in demiryolu projelerinde de tercih ediliyoruz. Elektra Elektronik olarak ülkemizdeki demiryolu referans projelerimiz arasında ise Konya-Ankara yüksek hızlı tren hattı, IKZ (Irmak-Karabük-Zonguldak) hattı, İZMİR (Selçuk-Çamlık) hattı, EKB (Eskişehir-Kütahya-Balıkesir) hattı, SAKA(Samsun-Kalın) hattı, BAME (Bandırma-Balıkesir-Menemen) hattı, GSM-R(Kayseri-Sivas-Çetinkaya) hattı, BAŞKENT RAY hattı, Ankara Kuzey Sincan hattı ile Ankara yüksek hızlı tren bakım merkezi ve Trakya (Edirne-Uzunköprü Tekirdağ-Pehlivanköy) istasyonları yer alıyor” dedi.

“Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımlarla ileriteknoloji ürünler üretiyoruz”

Türkiye’nin yanı sıra Almanya’da şirketi, Çin ve Amerika’da ise satış ofislerinin bulunduğunu söyleyen Şakar ,konuşmasına şu şekilde devam etti: “2010 yılından itibaren Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımlarla sektörümüzde daha da güç kazandık. Atılım yılı ilan ettiğimiz 2019’da fabrikamızın kapasitesini iki katına çıkararak 10 bin metrekareye ulaştıran bir yatırım gerçekleştirdik. Devlet destekli Ar-Ge projelerimiz ve öz kaynaklarımızla yürüttüğümüz çalışmalarımız sayesinde enerji kalitesi alanında ileri teknoloji ürünler üretiyoruz. TÜBİTAK TEYDEB (Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı) projeleri ile sanayi-üniversite iş birliği çalışmalarını destekliyoruz. Bu projeler neticesinde yakın zamanda ‘Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi’ olma sürecini başlatmayı planlıyoruz. Hedefimiz daha güçlü Ar-Ge çalışmaları ile yeni nesil elektronik ürünler üretmek, test ve ölçüm faaliyetlerini kendi bünyemize almak, üretim, depo takibi ve diğer bütün süreçlerimizi buluttan takip etmek. Tüm bu çalışmalarımız sonucunda Türk markalı elektronik ürünlerin dünya pazarlarındaki hakimiyetini daha da artırmayı amaçlıyoruz. Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip tek firmayız. 6 kıtada 60’a yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Güney Amerika, Asya Pasifik ve Kuzey Afrika ülkelerini yakın markajımıza almış durumdayız. Hedefimiz ihracat yaptığımız ülke sayısını artırarak ihracat hacmimizi daha da büyütmek”.

Türk mühendisler tasarlıyor, Avrupa standartlarına üretilerek dünyaya satılıyor

Hareket eden trenin sinyalizasyon sisteminin besleme ünitelerinde kullanılan trafolar, Elektra Elektronik’in Türk mühendisleri tarafından ülkemiz sınırları içinde tasarlanarak üretiliyor. Yüksek manyetik geçirgenlikli demir nüve, isteğe göre bakır veya alüminyum sarım, düşük kayıp, yüksek verim, maksimum izolasyon seviyesi, sessiz çalışma ve neme karşı koruma için vakumda vernikleme gibi özellikleriyle öne çıkan Elektra Elektronik transformatörleri, CE işaretli ve Avrupa standartlarına uygun olarak ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi altında üretiliyor. İleri teknoloji ile üretilen Elektra Elektronik transformatörleri yüksek ürün kalitesi ile dünya genelinde pek çok farklı sektörde enerji kalitesi,besleme ve kompanzasyon ihtiyaçlarına çözüm sunuyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*