Ev Almak İsteyenler Faizsiz Sistemler

Dinini yaşayarak faizsiz bir sistemde avantajları da değerlendirmek isteyen yani kısaca mali durumlarıyla inançlarını uzlaştırma konusunda karşılaştıkları en büyük zorluklardan biri ev sahipliğidir. Yüz binlerce Türk lirasından başlayan konut fiyatları ile faize dayalı ipotekle borçlanmadan ev almak nasıl mümkün oluyor?

Bu yeni bir konu değil! Ev almak istiyorum diyorsanız en avantajlı ve yaşam tarzınıza uygun seçeneği seçmek istemeniz normaldir.  Türkiye’de Müslümanlar dinini yaşamak isteyen kişilerin tamamen helal yollarla ev satın almalarını mümkün kılan bir sistemin geliştirilmesinde öncü olmuşlardır. 30 yılı aşkın süredir ülkemizde ipotek veya faiz kullanmadan ev satın almalarını sağlayan şirketler mevcutken, aynı zamanda helal yatırım fırsatı da sunuyor.

İpotekler o kadar yaygın ki! Konvansiyonel ipotek kredisinden gerçekten farklı mı? Yoksa faiz gibi bir ücret alıyorlar ama başka bir şey mi diyorlar?

Model, azalan ortaklık olarak adlandırılır! İki arkadaşın bir mülk satın almak için ortaklık kurması yerine, evin alıcısı ve birlikte bir ev satın almak için ortaklık yapan bir kurum olduğunu hayal edin.

İslami ev finansmanı pratikte nasıl işliyor?

Kimin mülkün kendi payından kira alırken başkalarının ev satın almasına yardımcı olmak için kullanmak isteyeceği meblağlar var? Hangi mekanizmalara sahibiz?

Şimdi satın al ve küçük taksitler ile öde; büyük perakendecilerin yıllardır sunduğu faizsiz anlaşmalarla aynı şekilde işler.  Satın alımlarınız için ödemeyi geciktirmenize ve maliyeti daha yönetilebilir bir süre boyunca dağıtmanıza olanak tanıyarak aynı şekilde çalışır.

Faizsiz finansman sisteminde çalışma bedeli olarak çok cüzi bir rakam ödersiniz. Kesinlikle faiz veya farklı isimlendirilen ödemeler yoktur.  Peşinatsız, kira öder gibi ev sahibi olma şansına sahip olabilirsiniz.   Ayrıca Katılım Bankaları faizsiz bir işleyişte evinizi avantajlı şekilde almanıza olanak sağlar.

Devlet kontrolünde 30 yılı aşkın süredir yüzlerce aile ev ve araba sahibi olmuştur.  Ev almak istiyorum ancak faiz ödemek istemiyorum diyorsanız doğru adrestesiniz.

Küçük taksitlerle dilerseniz peşinatsız ve ek ödemeler olmadan ev sahibi olabilirsiniz.  Faizsiz platformlar, istediğiniz / ihtiyaç duyduğunuz ürünler için önceden büyük miktarlarda para ödemek yerine satın alma maliyetini zamana yaymanıza olanak tanır.

https://www.evalmakistiyorum.com/

https://www.evalmakistiyorum.com/faizsiz-ev-alma-modeli-yasallasiyor/

https://www.evalmakistiyorum.com/faizsiz-sistemler/

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*