Kentsel Dönüşümde İzmir Modeli

Kentsel Donusumde Izmir Modeli
Kentsel Donusumde Izmir Modeli

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) ve bağlı dernek başkanları ile birlikte Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u makamında ziyaret etti.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, konunun siyaset üstü bir anlayışla çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı. Deprem denince akla ilk önce İstanbul geldiğini fakat İzmir’de kent merkezinden geçen aktif fay hatlarının olduğunu ve birinci derece deprem riski taşıdığını kaydeden Nasır, önlem alınmazsa deprem sonrası sorumlu aramanın da bir anlamı olmadığını vurguladı.

İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Vekil Necip Nasır, “Mevcut yapı stoğunun dönüşümü için siyaset üstü bir anlayışla hükümet olarak yasal yetkiler doğrultusunda iş birliğine yapılması önem taşıyor. İzmir’deki yapıların yaklaşık yüzde 65’i kaçak ve gecekondulardan geri kalan kısmının da yüzde 50’si deprem yönetmeliğine uygun olmayan yapılardan oluşmaktadır. İzmir’deki depreme dayanıklı yapı stoğu sadece yüzde 25-30 seviyesindedir.

İzmir aynı zamanda 7 şiddetinde bir deprem üretebilecek 17 fay hattının merkezinden geçtiği riskli bir kenttir. Büyük riskler taşıyan İstanbul, Marmara Denizi’nden geçen 2 fay hattı üzerinde bulunmasına ve İstanbul’un kuzeyi ikinci derece deprem bölgesi olmasına rağmen İzmir, doğusundan batısına, kuzeyinden güneye birinci derece deprem kuşağındadır. Bu gerçek asla unutulmamalıdır” diye konuştu. Deprem tehdidi ve kentsel dönüşüm konusunda yapılması gereken çok iş olduğunu vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, sorunların çözümü için işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, şunları söyledi: “Makamlar geçici fakat ortaya konan hizmet kalıcıdır. Kentsel dönüşüm konusunda işbirliğiyle sorunları çözmek istiyorum. Halkımızın mutluluğu ve yarınlara güzel bir Bornova bırakabilmektir. İzmirin ve ülkemizin yararına olacak her türlü işbirliği içinde olmak istiyoruz. Ziyaretiniz için teşekkürler”dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*