Konut Kredisi Faiz Oranları Yükseldi. İşte Yeni Faiz Oranları…

Konut Kredisi Faiz Oranlari Yukseldi
Konut Kredisi Faiz Oranlari Yukseldi

Konut kredisi faiz oranları arttı.Yeni fiyatlar belli oldu. Konut kredisinde tarihi düşük seviyelerin uygulandığı kampanya sona erince, faizler yeniden yüzde 1 seviyesine geldi. Düşük faizi görüp fırsatçılıkla zam yapanlar, yükselen faizler nedeniyle talep durgunlaşınca, piyasadan çekildi.

Kamu bankalarının haziran ayında başlattığı tarihin en düşük seviyeli konut kredisi faizlerinin uygulandığı kampanya ağustos itibarıyla sona erdi. Sıfır konutta yüzde 0.64, ikinci elde ise yüzde 0.74 oran sunan, bir yıl ödemesiz dönemli ve 180 ay vadeli kampanya konuta olan talebi harekete geçirmişti. Haziran ve temmuzda hem satış adetlerinde hem de kredi kullanımında rekor kırılmıştı.

Merkez Bankası’nın son verilerine göre, şu anda piyasada ortalama faiz oranı yıllık yüzde 13.31’e (aylık yüzde 1.1) yükseldi. Konut kredisi faiz oranları aylık yüzde 0.99-1.09 arasında seyrediyor. Özel bankalarda ise aylık yüzde 1.15 ile 1.80 arasında oranlar uygulanıyor.

Halkbank Konut kredisi faiz oranı yüzde 0.99 (sıfır ev alımlarında), yüzde 1.19 (ikinci el ev alımlarında)

Ziraat Bankası Konut kredisi faiz oranı yüzde 0.99 (sıfır ev alımlarında), yüzde 1.05 (ikinci el ev alımlarında)

Vakıfbank Konut kredisi faiz oranı yüzde 0.99 (sıfır ev alımlarında), yüzde 1.09 (ikinci el ev alımlarında)
Sıfırda avantaj

Fiyat artışı sınırlı

Faiz oranları tarihi düşük seviyelere gerileyince bazı fırsatçılar ortaya çıkmış, fiyatlara fahiş zamlar uygulamıştı. Fiyatlar bir gecede 100’er bin liralara varan artışlar gördü. Ancak faizler yükselince kredinin maliyeti arttı, bu da talebi yavaşlattı. Talep durgunlaşınca fırsatçılar da piyasadan çekildi. Konut fiyatlarında aylık artışlar devam etse de artış geçen aya göre sınırlı kaldı.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*